Un bărbat înarmat şi-a sechestrat familia, în Neamț. Poliţiştii au intervenit în forţă

0
Publicat:

Un individ înarmat, cu domiciliul în Neamţ, şi-a sechestrat copiii şi soţia, comportându-se violent, după care i-a ameninţat pe poliţişti. Cum situaţia era gravă, s-a intervenit în forţă.

Bărbatul violent este cercetat penal FOTO Poliția Neamț
Bărbatul violent este cercetat penal FOTO Poliția Neamț

Pe data de 26 iunie 2023, în jurul orei 21.30, forţele de ordine au fost sesizate prin apel la 112, de către o femeie, din oraşul Roman, Neamț, cu privire la faptul că soţul provoacă scandal la domiciliu, distrugând bunuri din casă, la locul indicat fiind trimise echipaje formate din poliţişti şi jandarmi.

La vederea oamenilor în uniformă, bărbatul de 47 de ani, căruia i se ceruse să se calmeze, a devenit şi mai irascibil. Înarmat cu un cuţit, romaşcanul a adresat ameninţări forţelor de intervenţie, după care s-a încuiat în interiorul locuinţei în care se afla soţia şi doi copii minori, cu vârste de 10, respectiv 17 ani.

„Având în vedere starea de pericol iminent şi modul de manifestare al persoanei în cauză, forţele de intervenţie au pătruns în interiorul imobilului, procedând la imobilizarea bărbatului. A fost condus la sediu, fiind efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere şi ultraj“.

Aceasta este declaraţia inspectorului Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Romaşcanul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, iar marți, 27 iunie 2023, urma să fie prezentat instanţei, cu propinere de arestare preventivă.

Tot luni, 26 iunie 2023, un alt incident violent, care se putea solda cu o tragedie, a avut loc pe la ora 18.30, la Pildeşti.

O femeie a anunţat că fratele în vârstă de 35 de ani, a dat foc locuinţei. Acesta, băut fiind, s-a luat la ceartă cu mama sa şi a recurs la un gest necugetat. Folosindu-se de o butelie a produs o deflagraţie, care nu a fost urmată de un incendiu, dar au fost pagube materiale. Este cercetat pentru distrugere.

În Neamţ, un caz mult mai grav s-a petrecut în noaptea de 26/27 martie 2023, la Răuceşti. Starea conflictuală dintre doi foşti parteneri a căpătat aspecte penale, victimă căzând fiica lor. Şi în această situaţie a fost necesară o intervenţie în forţă a oamenilor legii, fiind folosit şi un negociator al Poliţiei Neamţ.

O femeie de 43 de ani a reclamat că fostul soţ, în vârstă de 64 de ani, a refuzat să îi înapoieze fetiţa de doar 4 ani şi 9 luni, conform programului de vizită stabilit în urma divorţului dintre părinţi. La vederea poliţiştilor, nemţeanul a devenit agresiv, oamenii legii fiind ameninţaţi cu toporul. Fetiţa a fost găsită în beciul casei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite