Clanul condus de Marsilia, în fața judecătorilor. Condamnări dure şi sume uriaşe confiscate după afaceri cu droguri

0
Publicat:

Mari condamnări şi sume uriaşe confiscate după afaceri cu droguri au fost decise de judecători. Clanul condus de Marsilia, una dintre persoanele acuzate, opera în stil mare în zona Piatra Neamţ.

Elena Marsilia şi Gabriel Mantu au fost din nou condamnaţi FOTO Facebook
Elena Marsilia şi Gabriel Mantu au fost din nou condamnaţi FOTO Facebook

Magistraţii de la Tribunalul Neamţ au pus capăt, pe data de 5 iulie 2023, procesului în care au fost judecaţi şapte inculpaţi, învinuirile fiind trafic de stupefiante şi de substanţe etnobotanice. În anii din urmă, o parte dintre ei au mai fost condamnaţi, pentru aceleaşi infracţiuni, dar şi-au reluat activităţile după ieşirea din detenţie.

În cazul lui Gabriel Mantu, sentinţa este de 10 ani şi 8 luni de închisoare, iar soţia, Marsilia Elena, are 4 ani şi 9 luni, în timp ce George Săbiuţă trebuie să execute 7 ani. În cazul lui Ilie Gabor, decizia e 6 ani şi 9 luni, Marian Zâru a primit 7 ani şi 3 luni, O.C., 2 ani şi 6 luni cu suspendare, iar M.A.M., minor la data faptelor (fiul soţilor Mantu), trebuie să stea într-un centru de detenţie 3 ani.

„Constată că faptele deduse judecăţii cu privire la care s-a dispus condamnarea sunt concurente. Dispune aplicarea pedepsei cu închisoarea de 7 ani, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv, 3 ani şi 8 luni, stabilind pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 8 luni, ce se va executa în regim de detenţie“, se arată în sentinţa ce-l priveşte pe Mantu.

Despre anvergura infracţională a grupării „vorbesc“ şi marile sume confiscate, valoarea acestora fiind de aproximativ 655.000 de lei. În sentinţă, judecătorii au precizat că acuzaţii aveau cel puţin 50 de clienţi pe zi. Unul dintre martorii audiaţi a declarat că, între februarie 2018 şi 21 iunie 2021 a achiziţionat zilnic circa 10 ţiple cu etnobotanice, achitând 102.000 de lei.

În acest caz, pe 21 iunie 2021, percheziţii au avut loc în patru judeţe, Neamţ, Suceava, Bacău şi Iaşi, fiind descoperit cannabis, cocaină, rezină de cannabis, plante, substanţe psihoactive, lei şi euro, 200 de grame de aur, recipiente speciale pentru disimularea drogurilor. 30 de persoane au ajuns la audieri, ulterior şapte fiind arestate preventiv.

Soţii Mantu, Elena Marsilia şi Gabriel, nu sunt la prima abatere în ceea ce privește afaceri cu droguri, iar pentru fapte similare, împreună cu alţi inculpaţi, au fost condamnaţi, tot de Tribunalul Neamţ, în noiembrie 2018. Gabriel Mantu a primit 2 ani de închisoare cu executare, iar Marsilia o sancţiune fără, de 1 an şi 11 luni, plus 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Alţi inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse între 3 ani şi o lună şi 2 ani şi 4 luni de închisoare. De la Marsilia Mantu s-au confiscat 10.500 de lei şi un autoturism BMW, iar soţul, Gabriel, a rămas fără 38.000 de euro. De la ambii, instanţa de fond a dispus confiscarea unei garsoniere, care era evaluată la 11.700 de euro, iar un alt inculpat a rămas fără un BMW şi un imobil.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite