Atacat de urs, un bărbat a văzut moartea cu ochii. Scene de coşmar într-o pădure din Neamţ FOTO

0
Publicat:

Atacat de urs, un bărbat a văzut moartea cu ochii în timp ce se afla la cules hribi, foarte aproape de un sat. Scene de coşmar au avut loc într-o pădure din Neamţ, dar victima a scăpat cu răni minore.

Urmele ursului, pe tricoul victimei FOTO Mihai Gontaru
Urmele ursului, pe tricoul victimei FOTO Mihai Gontaru

Un nemţean din Cuejdiu, comuna Gârcina, a trecut printr-o experienţă de coşmar astăzi, 3 iulie 2023. Plecase, împreună cu tatăl său, să adune hribi, o ciupercă de sezon foarte apreciată şi căutată pentru prepararea unor mâncăruri tradiţionale. Au ales o zonă împădurită, aflată în imediata apropiere a satului.

Numai că, la un moment dat, bărbatul de 38 de ani a dat nas în nas cu un urs, putându-se spune că a văzut moartea cu ochii, dar s-a ales cu răni minore, după atacul sălbăticiunii. Norocul lui a fost că s-a întors cu spatele, iar ursul i-a sfâşiat rucsacul şi tricoul, apoi i-a provocat leziuni pe antebraţe.

„Este curios cum de ursul a atacat chiar în vatra satului, într-o pădure aflată aproape de locuinţe. Anul acesta, au mai fost semnalizată prezenţa animalelor pe la stâni, dar nu aşa de aproape de localitate. Ne întrebăm dacă ursul acesta nu a fost relocat în pădurile Gârcinei, din altă parte, fără ca noi să ştim“, a declarat primarul Mihai Gontaru.

Săteanul rănit a reuşit să ajungă acasă, a solicitat o ambulanţă şi apoi a sunat la 112, pentru a semnala prezenţa ursului, astfel că, imediat a fost transmis un mesaj RO-ALERT. Despre tatăl victimei nu se ştia nimic, pentru că se despărţiseră la un moment dat, dar bătrânul a ajuns la domiciliu după câteva ore. „S-a îngălbenit când a flat ce păţise fiul“, a mai spus primarul.

Răni pe antebrațul culegătorului de hribi FOTO Mihai Gontaru
Răni pe antebrațul culegătorului de hribi FOTO Mihai Gontaru

„La ora 12.36, am fost înştiinţaţi că în localitatea Cuejdiu o persoană ce se afla în pădure a fost atacată de urs. La locul indicat au fost alocate forţe şi mijloace de intervenţie de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neam, Jandarmerie şi Poliţie. Un bărbat prezenta răni la nivelul membrelor superioare, a primit îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital“, a transmis ISU Neamţ.

Oameni atacaţi de urşi au mai fost în anii din urmă prin nesfârşitele zone împădurite din Gârcina. Pe 8 octombrie 2021, culesul ghebelor putea să-i fie fatal unui localnic. S-a întânit cu o ursoaică, ce avea doi pui, fiind lovit în spate şi aruncat câţiva metri. De frică, a sărit într-o prăpastie, pentru că era conştient că va fi iar încolţit. Acest lucru l-a salvat, căderea în râpă fiindu-i atenuată de arbuşti.

Apoi, pe 17 octombrie 2021, tot în localitatea precizată, victimă a unei sălbăticiuni a fost chiar un vânător, aflat la o partidă ce viza mistreţi. Rănit foarte grav a fost un bărbat de 71 de ani, fost maistru militar, care a ajuns la spital, acestua fiindu-i sfâşită pielea capului, muşcături profunde având pe coapse, mâini şi picioare. Fusese luat prin surprindere de atacul ursului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite