Ce mai fură românii prin Belgia: telefoane, laptopuri şi aparate medicale de sute de mii de euro

0
Publicat:

Într-o anchetă penală, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare în judeţul Neamţ, un suspect fiind cercetat pentru tăinuire. O parte a bunurilor sustrase din Belgia au fost scoase la vânzare pe internet.

Trei percheziții au fost efectuate în Neamț FOTO Arhiva Adevărul
Trei percheziții au fost efectuate în Neamț FOTO Arhiva Adevărul

După cum a transmis Poliţia Română, descinderile au avut loc în prima zi a lunii martie 2024, fiind puse în executare de cadrele de la Serviciul Investigaţii Criminale aI IJP Iaşi şi colegi de la Poliţia Roman, în vizor fiind un bărbat. Se bănuieşte că acesta ar avea legături cu alte persoane vizate de investigaţie.

„Din cercetări a rezultat că, la data de 3 octombrie 2023, mai multe persoane ar fi oferit spre vânzare, pe o platformă online, aparatură medicală ce ar fi fost sustrasă de pe 8 septembrie 2023, din Belgia, persoanei vătămate, cauzând un prejudiciu de 50.000 de euro“, se arată într-un comunicat dat publicităţii, pe 3 februarie 2024, de Poliţia Română.

La percheziţii aveau să apară şi alte „surprize“. Au mai fost identificate şi alte bunuri suspecte în ceea ce priveşte provenienţa, precum telefoane mobile, laptopuri şi 40 de aparate medicale, valoarea acestora fiind estimată la peste 350.000 de euro. Toate acestea au fost sechestrate, în vederea continuării cercetărilor.

După descinderi, un bărbat de 43 de ani a fost interogat, ulterior fiind reţinut pentru 24 de ore şi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Activităţile din dosar au fost desfăşurate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din IGPR.

Şi alţi nemţeni au cu ce se „lăuda“ în ceea ce priveşte activitatea infracţională prin alte ţări europene. În noiembrie anul trecut, un individ din Piatra Neamţ era arestat, la cererea autorităţilor austriece. Era acuzat că, în perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, a săvârşit furturi şi fraude informatice cu carduri bancare, cauzând un prejudiciu de peste 135.000 euro.

Un alt caz este cel al unui tânăr în vârstă de 26 de ani. El a fost fost prins pe 31 ianuarie 2023, la solicitarea poliţiştilor din Cehia, fiind arestat la Curtea de Apel Bacău. Era bănuit că, pe 15 octombrie 2019, alături de complici, a spart un magazin, de unde a plecat cu bijuterii în valoare de 447.000 euro, provocând și distrugeri estimate la 4.000 de euro.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite