Ţeapă la amanet. Înşelătorii în serie cu tinichele, comise de o tânără din Piatra Neamţ

0
Publicat:

Ţeapă la amanet. Înşelătorii în serie cu tinichele au fost comise de o tânără din Piatra Neamţ, care a amanetat argint şi a obţinut preţ ca pentru aur. Recent, a fost condamnată cu suspendare, trebuind să achite şi daune materiale respectivei escrocate.

Escrocheriile s-au petrecut acum câțiva ani FOTO Arhiva Adevărul
Escrocheriile s-au petrecut acum câțiva ani FOTO Arhiva Adevărul

Faptele din acest dosar sunt vechi, fiind comise în perioada martie - aprilie 2018, acuzata fiind trimisă în judecată după doi ani de la săvârşirea infracţiunilor în serie cu tinichele. Înşelată a fost o firmă din Piatra Neamţ, tânăra prezentându-se, la diferite intervale de timp, la mai multe puncte de lucru ale socetăţii.

A încheiat nouă contracte de împrumut, în schimbul amenetării a opt lănţişoare şi a unei brăţări, în total 220 de grame, despre care a susţinut că sunt din aur de 14 karate. Aceste obiecte nu au mai fost răscumpărate, reprezentanţii firmei constatând că ele erau din argint suflat cu aur.

„Condamnă inculpata (...) la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune (9 acte materiale). Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei închisorii aplicate inculpatei, pe un termen de supraveghere de 3 ani“, se arată în sentinţa decisă, pe 6 martie 2023, de Judecătoria Piatra Neamţ.

Tânăra a fost obligată să efectueze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Magistraţii au mai decis ca acuzata să achite către firma de amanet despăgubiri în valoare de 20.706 lei, care au rezultat din împrumuturi şi comisioane. Cu tot cu cheltuielile judiciare, pietreanca are de plătit aproximativ 27.000 de lei.

Anchetatorii au stabilit că angajaţii au controlat pretinsele bijuterii, dându-le pe o piatră specială, iar o substanţă de verificare a „arătat“ că sunt din aur. Acestea nu au putut fi pilite sau tăiate şi date cu substanţă tot pentru verificare, întrucât procedura putea fi utilizată doar în cazul în care obiectele erau prezentate pentru vânzare, nu pentru amanetare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite