Afacerişti care au riscat, dar au fost prinşi. Cantitate mare de lemn confiscată în Neamţ

0
Publicat:

În urma unor controale efectuate de poliţişti a fost demonstat că afaceriştii din domeniul lemnului au riscat, încălcând legislaţia. Au fost prinşi, o mare cantitate de lemn, fiind confiscată în Neamţ, oameni legii aplicând şi sancţiuni pecuniare.

Acțiunile de control au avut loc timp de o săptămână FOTO Poliția Neamț
Acțiunile de control au avut loc timp de o săptămână FOTO Poliția Neamț

Ţinutul Neamţului, unul în care pădurile ocupă o mare suprafaţă, a făcut ca domeniul lemnului, începând de la exploatare şi pînă la confecţionarea de produse finite, să fie bine reprezentat industrial. Numai că, în acest sector de activitate şi ilegalităţile sunt destul  de frecvente, cazuri înregistrându-se constant.

O ultimă acţiune a fost desfăşurată pe parcursul săptămânii trecute, între 9 şi 15 ianuarie 2023, ea vizând legalitatea transporturilor şi respectarea legalităţii provenienţei lemnului la firme. Poliţiştii au controlat cinci societăţi, fiind aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.000 de lei, semn că afaceriștii au riscat.

„Poliţiştii au verificat 34 de autoutilitare care efectuau transport de lemn. În urma abaterilor constatate, s-a dispus confiscarea fizică a aproximativ 15 de metri cubi material lemnos şi confiscarea valorică a circa 164 de metri cubi, în valoare de peste 58.000 de lei“, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

La sfârşitul anului trecut, o mare pagubă a suferit-o un patron. La Bicazu Ardelean, un şofer transporta 19 metri cubi de lemn. S-a dispus şi confiscarea TIR-ului, în valoare de aproximativ 50.000 euro, pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace al materialelor de peste o cantitate de lemn de 10 metri cubi, neînsoţite de documente specifice.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite