Un BMW de 136.000 de euro furat din Germania a fost găsit în Neamţ. Presupusul hoț era urmărit internaţional

0
Publicat:

O limuzină BMW de 136.000 de euro, furată din Germania, a ajuns în judeţul Neamţ şi a fost descoperită la locuinţa unui cetăţean din Crăcăoani, care era urmărit internaţional pentru comiterea unor infracţiuni grave.

Limuzina a fost descoperită la locuința presupusului hoț FOTO Poliția Neamț
Limuzina a fost descoperită la locuința presupusului hoț FOTO Poliția Neamț

În acest caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, pus sub acuzare de statul german pentru săvârșirea mai multor infracţiuni, unele dintre ele cu violenţă. Individul nu a mai fost găsit pe teritoriul Germaniei, în aceste condiţii fiind emis un mandat european de arestare.

Documentul a ajuns la poliţiştii români, iar pe 4 octombrie 2022 a fost identificat şi reţinut după o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor şi traficului cu autovehicule, precum şi a depistării persoanelor urmărite, misiune în care au fost implicate și cadre de la Serviciul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Neamţ.

„Pe numele persoanei era emis de către  autorităţile judiciare din Germania un mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul Germaniei, în perioada martie - mai 2022, a infracţiunilor de vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt al unui autoturism de lux“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea confiscării, din curtea unui imobil din Crăcăoani, un autoturism înmatriculat în Germania, declarat ca fiind sustras. Valoarea autovehiculului ajuns în Neamț este foarte mare, un BMW de 136.000 de  euro, după cum au mai transmis anchetatorii.

Bărbatul de 35 de ani a fost audiat de către un procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, bărbatul fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava. Miercuri, urma să fie prezentat instanţei de la Curtea de Apel Bacău, care  trebuia să confirme mandatul european de arestare.

În astfel de cazuri, judecătorii pot decide extrădarea sau nu. În caz afirmativ, cei în culpă vor fi cercetaţi de autorităţile străine, iar dacă sunt găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la închisoare cu executare ei vor fi returnaţi în ţara de origine, pentru executarea pedepsei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite