Actorii teatrului din Piatra Neamţ înghesuiţi în cabine de mobilierul supradimensionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dotările făcute prin proiectul de reabilitare a Teatrului Tineretului nu ţin cont de funcţionalitatea spaţiilor interioare. Actorii vor trebui să se adapteze noilor condiţii în stagiunea teatrală 2013-2014

La revenirea din exilul de doi ani şi jumătate, perioadă în care au avut loc lucrările de reabilitare a clădirii teatrului pietrean, actorii vor avea parte de o surpriză neplăcută. Zilele acestea a ajuns mobilierul pentru cabinele actorilor, iar dimensiunile pieselor comandate sunt mult prea mari pentru spaţiul existent.

În aceaste condiţii, în cabine nu vor mai intra decât doi actori, în loc de cinci sau şase, deoarece spaţiul a devenit extrem de înghesuit.

„Comanda pentru mobilier a fost dată prost, pentru că arhitecta nu a venit în cabină, să vadă aşezarea fizică a fiecărei piese de mobilier. A băgat un şifonier, o masă, o oglindă cu două uşi şi un scaun şi acestea ar trebui folosite de şase actori! Era nevoie de mobilier pentru şase cabine mai mari şi două mai mici şi ea a comandat cinci seturi. Ce să facem cu ele?“, întreabă Liviu Timuş, directorul TT-ului pietrean.

Acesta mai spune că a atenţionat încă de la începutul lucrărilor că proiectul are mari probleme de funcţionalite, dar nu s-a făcut temă de proiectare.

„La finalul proiectului va veni comisia pentru constatări. Noi trebuie să aşezăm ceea ce avem în cabine, pentru a se vedea că s-a respectat proiectul, după care să le scoatem şi să refacem spaţiile aşa cum ne trebuie“, a mai spus directorul TT.

O problemă ar putea fi şi cu scaunele care vor dota sala de spectacole, fiind comandat un model executat în China.

Renovarea clădirii Teatrului Tineretului au început în 2011, au ca termen final ianuarie 2014 şi fac parte dintr-un proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea ansamblului istoric Curtea Domnească. La teatru, lucrările au fost realizate de firma Romconstruct Bucureşti, câştigătorul licitaţiei pentru proiectul în valoare totală de 29 de milioane de lei, din care 23 de milioane fonduri europene nerambursabile.  

Citeşte şi

FOTO Ploile din iunie le arată constructorilor de la Teatrul Tineretului că au făcut lucrări de mântuială

Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ ar putea fi redeschis abia în toamnă, după montarea scaunelor

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite