Ion Ţiriac deschide în nordul Capitalei unul dintre cele mai mari country cluburi din Europa. Costurile proiectului, circa 82 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul se află în faza de finalizare FOTO capital.ro
Proiectul se află în faza de finalizare FOTO capital.ro

Nordul Capitalei urmează să fie „decorat“ cu unul dintre cele mai mari complexuri de agrement, unic în România, prin concept şi suprafaţă. Acesta va fi deschis de familia Ţiriac, lângă clubul rezidenţial Stejarii, costurile proiectului fiind de peste 82 de milioane de lei (circa 18 milioane de euro).

Proiectul se află în acest moment în faza de finalizare şi prevede pe o suprafaţă de aproximativ 22.000 de metri pătraţi construirea mai multor clădiri şi terenuri de sport, potrivit capital.ro.

Stejarii Country Club  este rezultatul unei investiţii de 82,49 de milioane de lei, din care 35,27 de milioane sunt proveniţi dintr-o finanţare nerambursabilă acordată companiei de servicii turistice integrate Medusa Hotel International, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5, „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“. Acesta promite să fie unul dintre cele mai mari complexuri de acest fel din Europa.

Conceptul noului country club a fost imaginat de compania londoneză de arhitectură Collado Collins, în timp ce arhitectura clădirii este rezultatul creativităţii West Group Architecture, companie locală cu peste 15 ani experienţă în design de sedii de bănci, hoteluri, clădiri de birouri şi case impunătoare. Interiorul complexului a fost gândit de HBA/Hirsch Bedner Associates.

Primul spaţiu din Bucureşti pentru „padel“

Stejarii Country Club include o piscină semi olimpică, mai multe terenuri de tenis, de squash, o zonă de fitness, pistă de jogging şi pereţi de căţărare, dar şi primul spaţiu din Bucureşti destinat practicării „padel“, un sport nou pentru ţara noastră, dar apreciat peste hotare. 

Zona de fitness se întinde pe 1.000 de metri pătraţi şi are în jur de 100 de echipamente moderne şi patru încăperi dedicate activităţilor de aerobic, spinning, pilates sau personal training. De asemenea, noul country club va găzdui şi un centru SPA care va include therapy suites, spaţii de relaxare, hammam, saună şi camere cu aburi, green tea bar, o terasă, un salon de înfrumuseţare şi un studio de pilates şi yoga.

Totodată, complexul va beneficia de una dintre cele mai mari săli multifuncţionale de evenimente din Bucureşti. 600 de metri pătarţi flexibili, cu posibilitatea de a acoperi până la patru evenimente diferite în simultan. Copiii vor avea acces la o zonă amenjată special pentru ei, cu spaţii de joacă şi entertainment special ,dezvoltate pentru diferite grupe de vârstă.

În vecinătatea clubului va fi amenajat un driving range, ce poate găzdui până la 20 de jucători simultan, şi unde pasionaţii de golf îşi pot organiza antrenamentele.

Pe aceeaşi temă:

Ion Ţiriac: „Daca în 2020 vom fi în aceeaşi situaţie economică, înseamnă ca vom fi cu toţii săraci”

Ion Ţiriac investeşte în energie solară. A luat un credit de 8 milioane de euro de Banca Românească pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în Prahova

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite