Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ ar putea fi redeschis abia în toamnă, după montarea scaunelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea care a suferit lucrări de reabilitare în ultimii doi ani nu poate fi încă deschisă pentru că abia s-a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru achiziţia şi montarea scaunelor. Până la intrarea în vacanţă, actorii vor mai juca în sala de festivităţi de la Colegiul Petru Rareş, sau pe scenele altor teatre din ţară.

Pentru redeschiderea Teatrului Tineretului după executarea lucrărilor de renovare a clădirii, autorităţile au  avansat mai multe termene. Rând pe rând, datele estimate, respectiv decembrie 2012 şi iunie a.c, au fost depăşite, mai ales după problemele tehnice descoperite pe finalul anului trecut la acustica sălii şi la aşezarea elementelor de scenă.

De această dată, prelungirea licitaţiei pentru achiziţionarea şi montarea celor 320 de scaune a dat din nou peste cap speranţele actorilor şi publicului pietrean care va trebui să mai aştepte câteva luni până să se poată juca în teatru. Firma Eurodidactica Bucureşti a câştigat zilele trecute licitaţia pentru elementele de mobilier (scaune) pentru o valoare de 490.000 de lei, la care se adaugă TVA, dar nu a ajuns încă la Piatra Neamţ să semneze contractul. 

„Ar fi nevoie de circa o lună pentru livrarea mobilierului, plus încă o lună pentru montarea scaunelor. Până se termină vara, ar trebui să terminăm şi noi cu sala de spectacole. Deja s-a întârziat destul de mult în comparaţie cu timpul în care s-ar fi făcut toate fără sincope”, recunoaşte Emilia Arcan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

În sala de spectacole urmează să fie montate 190 de scaune, preţul acestora fiind de  1.200 de lei/bucată, în timp ce în loje şi la etaj vor fi montate 130 de scaune, mai scumpe (2.015 lei). Conform caietului de sarcini al licitaţiei, scaunele vor trebui să fie acoperite cu pluş, pentru a asigura o bună sonorizare a sălii, dar şi confortul spectatorilor.

Lucrările de renovare a clădirii Teatrului Tineretului au început în 2011 fiind integrate într-un proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea ansamblului istoric Curtea Domnească.

Citeşte şi: Actorii de la T.T. pornesc în turnee locale ca să-şi prezinte spectacolele

Teatrul, transformat în şantier

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri