Fiul unui controversat pastor, arestat pentru trafic de droguri. Tatăl său a numit o copilă de 12 ani „spurcăţenie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri din Bihor, între care şi fiul controversatului pastor Vladimir Pustan, din municipiul Beiuş, au fost arestaţi preventiv pentru câte 30 zile, pentru trafic cu substanţe interzise.

Procurorii au găsit droguri de risc şi de mare risc dar şi substanţe psihoactive la percheziţii
Procurorii au găsit droguri de risc şi de mare risc dar şi substanţe psihoactive la percheziţii

Cei trei, Ionel Gug (25 ani), din comuna Finiş, Vladimir Pustan jr. (31 ani) şi Bogdan Sabău (25 ani), ambii din Beiuş, au fost arestaţi, marţi, de Tribunalul Bihor.

În cazul lui Gug şi Sabău, acuzaţiile sunt de trafic de droguri de risc şi mare risc, iar în cazul lui Pustan, s-au reţinut operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

Potrivit unor comunicate transmise miercuri de Poliţia Bihor şi DIICOT, poliţiştii Serviciului Antidrog din BCCO Oradea, împreună cu procurorii DIICOT Oradea au efectuat în total 22 de percheziţii domiciliare în dosarul deschis pe numele celor trei bărbaţi.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2023 - ianuarie 2024, aceștia ar fi deținut și ar fi comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy și 2MMC), către consumatori din județul Bihor", scrie în informarea DIICOT. 

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate diferite cantități de substanțe interzise, sume de bani, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Acţiunea s-a derulat cu suportul de specialitate al Brigăzii Operaţiuni Speciale Oradea.

Cei trei au fost reţinuţi luni pentru 24 ore, iar marţi au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor, unde instanţa a dispus să fie arestaţi preventiv pentru câte 30 zile. Măsura dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi a fost contestată, deja, de Pustan jr., verdictul final urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea.

Vladimir Pustan jr. este fiul controversatului pastor Vladimir Pustan de la Biserica "Sfânta Treime" din Beiuş. În 2014, pastorul s-a aflat în centrul unui scandal, după ce mai mulţi "fraţi" l-au reclamat că avea mai multe case şi apartamente în Beiuş, Cluj şi Timişoara, spaţii comerciale, terenuri şi zece maşini. În urma dezvăluirilor, a fost suspendat din funcţie de conducerea Cultului Penticostal Român, dar, la o zi după suspendare, şi-a şi dat demisia din biserică și şi-a înfiinţat propriul cult, numit Biserica Creştin-Liberală, la care au aderat încă de atunci sute de adepţi.

Anul trecut, acesta a șocat opinia publică după ce într-un podcast pe care l-a lansat online, ulterior retras, s-a lăudat că, enervat de gestul unei fete de 12 ani, „o spurcăţenie" care „zâmbea ca o satană", a urmărit-o şi a prins-o de gât „până când s-a bulbucat", iar apoi a ameninţat-o că dacă nu se cuminţeşte o „tranşează bucăţi, tot la kilogram". „Tre să-nţelegi că eu pentru tine-s moartea", i-ar fi spus.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite