Caz revoltător la Oradea: un copil de 1 an şi 5 luni s-a înecat cu un măr la o grădiniţă. Unitatea funcționa fără autorizație

0
Publicat:

Un copil de 1 an și 5 luni se află internat la Spitalul Județean din Oradea în stare gravă, după ce s-a înecat cu un măr în timp ce se afla la grădiniță privată, care funcționează fără autorizație în Oradea. Poliţia a anunţat că a deschis o anchetă în caz.

echipas smurd jpeg

Incidentul s-a produs, joi, în jurul prânzului, în timp ce copilul se afla la o grădiniţă privată din Oradea. Copilul a mâncat o bucăţică de măr, care i-a blocat căile aeriene. El a intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitat de echipajul SMURD, chemat de urgenţă la faţa locului. 

Când a ajuns la spital, medicii au reușit să-i extragă bucăţica de măr, dar copilul se afla în stare critică și a rămas internat pe secția de Terapie Intensivă. "S-a reușit extragerea și a rămas internat, dar în stare critică”, a declarat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.

Vineri, copilul era încă intubat, iar medicii erau rezervaţi. „Semnele vitale s-au mai îmbunătățit în această dimineață, însă prognosticul medical este în continuare rezervat”, a declarat, vineri, Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean.

Între timp, verificările legate de grădiniţa care se prezintă pe Facebook ca fiind "cu accent pe dezvoltarea socio-emoțională”, au scos la iveală că unitatea nu este nici acreditată şi nici autorizată, nefiind inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor. 

Reprezentanţii unităţii, deşi contactaţi pentru un punct de vedere, au evitat orice comentariu, însă reprezentanţii Poliţiei Bihor au anunţat că în caz s-a deschis un dosar penal, cercetările fiind pornite de polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, pentru vătămare corporală din culpă.

„La data de 19 ianuarie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor s-au sesizat din oficiu în cauză și efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului, urmând ca, în funcție de rezultat, să fie dispuse măsuri legale în consecință”, se arată în informarea transmisă, vineri după amiaza, de Poliţia Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite