Filieră internaţională de trafic cu persoane în anchetă. Zeci de percheziţii în Arad, Bihor, Brăila, Dolj şi Vrancea

0
Publicat:

O filieră internaţională de trafic de persoane, care racolau clienţi din București și Timișoara, îi călăuzeau peste graniţă, spre Ungaria, cu destinația Europa de Vest, a fost descoperită de procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră care, în timpul anchetei, au prins mai multe transporturi. 

Un număr de 35 de perchezitii s-au derulat in Bihor şi alte patru judeţe.
Un număr de 35 de perchezitii s-au derulat in Bihor şi alte patru judeţe.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de poliţiştii de frontieră orădeni şi procurorii DIICOT, anchetatorii derulează un număr de 35 de percheziţii domiciliare în Bihor, Arad, Brăila, Dolj şi Vrancea, echipajele fiind formate din poliţişti de frontieră din Oradea, colegi de-ai lor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, la delegarea şi sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Arad.

De asemenea, sunt puse în executare 43 de mandate de aducere.

Acţiunea s-a dispus într-o anchetă pornită în cazul unei filiere internaţionale de trafic cu persoane, în care sunt anchetate 30 de persoane, cetăţeni români şi străini, provenind din Siria, Afganistan, Bangladesh, Filipine, Nepal, Egipt, Turcia, Belarus, ltalia și Austria, acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. 

Clienţii erau racolaţi în principal din București și Timișoara, din rândul migranţilor care dețin permise de ședere/vize de muncă. "Persoanele erau adăpostite în municipiile Timișoara, Arad și Oradea, până în momentul în care era organizată trecerea, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinația finală Europa de Vest", au transmis anchetatorii. 

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au depistat mai multe transporturi ilegale de migranți.

Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara și Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate Brăila, Vrancea, Sibiu, cel al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Arad și Sibiu și jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Arad și Bihor, precum și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Glad Voievod” Timișoara.

Suportul de specialitate este asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite