Pistolarul din Iași, care şi-a împuşcat rivalul în gât, în plină stradă, va fi extrădat din Republica Moldova

0
Publicat:

Alexandru Plop, bărbatul care şi-a împuşcat adversarul în plină stradă, va fi adus pe 24 februarie la Iaşi, prin Vama Sculeni. Individul în vârstă de 30 de ani şi-a împuşcat rivalul în gât, cu un pistol de calibru mic.

Alin Alexandru Plop
Alin Alexandru Plop

După ce a lăsat victima într-o baltă de sânge, acesta a plecat nepăsător, fugind iediat din ţară. Chiar dacă totul s-a întâmplat foarte repede, poliţiştii au reuşit să-l prindă în Republica Moldova. Totul s-a întâmplat pe data de 1 februarie, când Marius A. a fost împuşcat dintr-un autoturism marca Audi.

Un apel la numărul unic pentru situaţii de urgenţă, 112, anunţa că un bărbat a fost împuşcat pe strada Basarabi, din municipiul Iaşi. Un echipaj medical a ajuns de urgenţă la faţa locului şi a preluat victima, care a fost transportată la Spitalul Spiridon din Iaşi. Conform informaţiilor, pacientul a fost împuşcat în zona cervicală.

Ce au transmis procurorii

Imediat după comiterea faptei, pistolarul din Iaşi a fugit din ţară, reuşind să ajungă până în Republica Moldova. Astfel, s-a solicitat arestarea preventivă în lipsa inculpatului. 

„Prin referatul din data de 02.02.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă a inculpatului, în vârstă de 30 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. În fapt, s-a reţinut că la data de 01.02.2023, în jurul orei 21.20, în timp ce se afla pe strada Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv. Inculpatul a fugit de la locul faptei cu autoturismul menţionat. Victima a fost transportată la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi şi preluată de către medicii de gardă în vederea acordării îngrijirilor medicale. S-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosal penal", au transmit procurorii imediat după producerea incidentului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite