Soba buclucașă. Trei copii din Iaşi, aproape de o tragedie

0
Publicat:

Săptămâna aceasta putea să se încheie tragic pentru o familie din judeţul Iaşi. În noaptea de sâmbătă spre duminică, trei copii au fost transportaţi de urgenţă la spital, fiind internaţi.

Ambulanţă SURSĂ Arhiva Adevărul
Ambulanţă SURSĂ Arhiva Adevărul

Din informaţiile oferite de către cadrele medicale, se pare că cei trei copii, cu vârste de 10, 15 şi 16 ani, împreună cu mama lor, au fost intoxicaţi cu fum, din cauza unei sobe care funcţiona deficitar. Din câte se pare, instalaţia de încălzire avea coşul de evacuare al fumului tras prin peretele casei şi din cauza vântului puternic nu elimina corespunzător fumul. 

În jurul orei 04.00, mama celor trei copii a observat că aceştia se simt rău, prezentând chiar convulsii şi pierderea stării de conştienţă. Astfel, a solicitat de urgenţă sprijinul cadrelor medicale iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj tip B, de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi dar şi un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi. 

Sunt ţinuţi sub atentă supraveghere medicală

Cei trei copii, împreună cu mama lor, au fost duşi de urgenţă la spital. În cele din urmă, aceştia au fost internaţi pentru a beneficia de tratament corespunzător. 

„La ora 05.46 au fost admişi în UPU trei fraţi, cu vârste de 10, 15 şi 16 ani, fiind vorba despre două fetiţe şi un băiat, care erau intoxicaţi cu monoxid de carbon şi cu fum. Au fost aduşi de echipaje SAJ Iaşi. Mama copiilor a relatat că în jurul orei 04.00, copiii au prezentat pierderea stării de conştienţă şi convulsii. Încălzirea cu lemne, în contextul vântului puternic de noaptea trecută, care a împiedicat la eliberarea gazelor din arderea incompletă a combustibilului solid a determinat accidentul colectiv. Pacienţii au primit pe durata transportului oxigen prin mască. La sosirea în UPU, pacienţii erau conştienţi, dar cu cefalee, constricţie toracică, tahicardie şi dureri abdominale. Investigaţiile de laborator au confirmat intoxicaţia la cei trei fraţi şi mama lor. Mama prezenta o simptomatologie nespecifică. S-a continuat terapia specifică pentru cei patru pacienţi. Copiii sunt internaţi în Compartimentul de Toxicologie al spitalului", au transmis medicii Spitalului pentru Copii din Iaşi.

Pe parcursul acestei ierni, mai multe astfel de cazuri au fost înregistrate la nivelul Iaşului. De cele mai multe ori, a fost vorba despre incendii care s-au produs din cauza instalaţiilor de încălzire improvizate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite