Amenzi uriaşe la sfârșit de săptămână. Sancţiunile usturătoare date şoferilor care au încălcat legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de şoferi din Iaşi s-au ales cu amenzi usturătoare din partea poliţiştilor. La finalul acestei săptămâni, oamenii legii au organizat mai multe acţiuni în judeţ, menite să prevină producerea de accidente rutiere.

Maşină de poliţie SURSĂ Arhiva Adevărul
Maşină de poliţie SURSĂ Arhiva Adevărul

Astfel, în perioada 3-4 februarie, s-au aplicat nu mai puţin de 323 sancţiuni contravenţionale, valoarea lor totală depăşind 200.000 de lei. Totodată, de menţionat este faptul că aproximativ jumătate dintre sancţiuni au fost date şoferilor care au călcat mai tare pedala de acceleraţie la sfârşit de săptămână. 

„În perioada 3-4 februarie a anului curent, poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi au acţionat pe raza judeţului Iaşi, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă la volan. În acest sens, a fost folosită întreaga aparatură radar din dotare. Acţiunile au drept scop creşterea gradului de siguranţă în rândul cetăţenilor şi al participanţilor la traficul rutier. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 323 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 202.395 de lei, dintre care 154 pentru viteză", au precizat poliţiştii ieşeni.

Mai mulţi şoferi au rămas fără permis

Printre şoferii traşi pe dreapta de către oamenii legii s-au regăsit şi unii mai ghinionişti, care nu s-au ales doar cu amenzi. Astfel, 20 dintre ei au rămas şi fără permisele de conducere în urma abaterilor constatate de către poliţişti.

„De asemenea, au fost reţinute 20 de permise de conducere şi au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare. Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare, motiv pentru care recomandăm participanţilor la trafic să respecte normele privind circulaţia pe drumurile publice", adaugă reprezentanţii Serviciului Rutier Iaşi.

Poliţiştii ieşeni au sporit aceste activităţi, mai ales pe perioada sezonului rece, când numărul de accidente produse din cauza condiţiilor meteo este în creştere. Astfel, prin aceste demersuri, oamenii legii încearcă să prevină şi să educe şoferii, pentru a adapta viteza de circulaţie la condiţiile de trafic.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri