Noi detalii despre starea de sănătate a fetei care a fost lovită, la Iaşi, de un autobuz condus de un şofer băut

0
0
FOTO Captură YouTube / Ziarul de Iaşi
FOTO Captură YouTube / Ziarul de Iaşi

Adolescenta a fost lovită de un autobuz pe trecerea de pietoni. În prezent este internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, acolo unde a ajuns în comă. Medicii spun că fata are o evoluţie bună.

Noi detalii despre stare de sănătate a fetei care a fost lovită de autobuzul Companiei de Transport Public Iaşi condus de un şofer băut. Fata în vârstă de de 15 ani are o evoluţie bună, spun medicii de la Spitalul de Neurochirurgie, unde se află internată. Zilele trecute a fost detubată, iar acum respiră singură. 

„Pacienta este bine din punct de vedere neurologic, este conştientă, uşor agitată, dar evoluţia este bună din aceste puncte de vedere. Urmează să îi mai facem o serie de explorări imagistice pentru a vedea exact care este starea leziunilor cerebrale. Din păcate, ea avea un grad de întârziere neuropsihică anterior accidentului, răspunde mai greu la stimuli”, a declarat dr. Lucian Eva, medic neurochirurg şi managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. 

De asemenea, medicii cred că în perioada următoare va fi externată şi va merge la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, unde va primi îngrijiri suplimentare pentru leziunile ortopedice pe care le-a suferit în urma accidentului.

Accidentul a avut loc joia trecută, pe 17 iunie, pe trecerea de pietoni de la Bicaz, sensul de mers spre Dacia, mun. Iaşi.

Ulterior, s-a stabilit că şoferul autobuzului avea o alcoolemie de 0,17 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi că nu a văzut-o pe fata care traversa. 

De asemenea, şoferul a fost surprins de camerele de supraveghere, cu câteva minute înainte de accident, urcând cu o bere în mână în mijlocul de transport. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

    

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şoferul care a izbit o fată cu autobuzul, surprins de camere cu o bere mână în mijlocul de transport în comun

Evaluare Naţională 2021. Subiecte la limba şi literatura română. Ce au avut de rezolvat elevii

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite