Dezastrul provocat de ploi în bazinul Prutului şi în bazinul Siretului. Zeci de case inundate şi drumuri distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Prefectura Iaşi
FOTO: Prefectura Iaşi

Zeci de case au fost inundate şi sute de km de drumuri au fost distruse, în urma ploilor din ultima perioadă, în zona Moldovei.

Fenomenele meteorologice produse în ultimele zile au afectat 22 de comune din judeţul Iaşi, atât din bazinul Siretului, cât şi din bazinul Prutului.
 

Conform rapoartelor operative transmise de comune, rezultă următoarele:
 

- au fost avariate un număr de 9 case şi 9 anexe gospodăreşti din comuna Mirceşti;

- au fost inundate 8 case în comuna Schitu Duca;

- în comuna Golăeşti au fost inundate 10 anexe gospodăreşti;

- în comuna Hălăuceşti au fost inundate 4 anexe gospodăreşti.
 

Au fost afectate, de asemenea, 9.9 km de drumuri judeţene, 116 km drumuri comunale, 26 km drumuri agricole şi forestiere, 3 poduri, 4 podeţe, 215 ha terenuri agricole.
 

Gravitatea pagubelor înregistrate va fi verificată punctual în teren, pentru locuinţe urmând a fi transmise solicitări de acordare a unor ajutoare de urgenţă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Un raport al pagubelor va fi transmis şi Companiei Naţionale de Investiţii, în vederea acordării fondurilor necesare reabilitarii drumurilor afectate.

În zona Moldovei vor continua ploile şi în această săptămână, dar vom avea şi zile în care temperaturile vor depăşi 30 de grade Celsius. Marţi şi miercuri se anunţă ploi, iar joi şi vineri temperaturile vor ajunge la 32, respectiv 33 de grade Celsius. În weekend revin ploile, iar de luni soarele pune stăpânire pe mare parte din ţară. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Fereşte-mă, Doamne, de prieteni! Dezinformarea anti-românească capătă proporţii naţionale în Serbia

Comisia Europeană numără zilele motoarelor diesel şi pe benzină. Când ar urma să fie interzisă comercializarea maşinilor cu astfel de motoare

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri