Incendii la mai multe case din Iaşi în weekendul care s-a încheiat. Care au fost cauzele

0
Publicat:

Sfârşitul săptămânii trecute le-a dat de furcă pompierilor ieşeni. În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, mai mute locuinţe din judeţul Iaşi au fost cuprinse de flăcări iar echipele de salvare au luptat din greu pentru a stinge flăcările.

Pompieri SURSĂ Arhiva Adevărul
Pompieri SURSĂ Arhiva Adevărul

Astfel, în perioada 27 ianuarie - 29 ianuarie, au avut loc nu mai puţin de opt incendii. Ziua de vineri putea să se încheie rău pentru un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Tomeşti. La locuinţa acestuia a izbucnit un incendiu în care au ars mai multe obiecte de mobilier şi produse pe care bărbatul le avea în casă. Bărbatul a fost transportat la spital, fiind diagnosticat cu o intoxicaţie uşoară cu fum. 

În aceeaşi zi, pompierii au stins un incendiu izbucnit în localitatea Heci, comun Lespezi. În acest caz, focul s-a aprins la coşul de fum al unei clădiri de locuit. Conform pompierilor, cauza a fost coşul de fum necurăţat corespunzător de funingine. 

O bătrână şi-a pierdut viaţa în incidendiu

Pompierii au avut o intervenţie dificilă pe data de 28 ianuarie, în localitatea Cozia, comuna Costuleni. În această zi, casa unei bătrâne în vârstă de 88 de ani a luat foc, iar echipajele de salvare nu au mai putut să o salveze.

„La ajungerea forţelor şi mijloacelor de intervenţie la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent la două încăperi. Până la sosirea echipajelor de salvatori, cetăţenii au scos din locuinţă o persoană în vârstă de 88 de ani. Din nefericire, victima a fost declarată decedată de către echipajul medical sosit la locul incendiului. În urma acestuia au ars bunurile din locuinţă iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă", precizează reprezentanţii ISU Iaşi.

Coşurile de fum necurăţate, un real pericol

Cele mai multe incendii de la sfârşitul săptămânii trecut s-au produs din cauza coşurilor de fum neurăţate corespunzător. Astfel de incidente au mai avut loc în comuna Ţigănaşi, unde a ars podul unei case şi la o casă din municipiul Iaşi, unde a ars acoperişul.

Totodată, pompierii au intervenit şi pentru a stinge focul din două apartamente. Primul astfel de incendiu a avut loc în municipiul Paşcani şi a izbucnit din cauza unei candele care a fost nesupravegheată. Al doilea a avut loc în municipiul Iaşi, într-un apartament din centru. Aici, incendiu a izbucnit, susţin pompierii, din cauza folosirii focului deschis în spaţii închise. 

Persoanele implicate în aceste incidente au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cu toate acestea, viaţa nu le-a fost pusă în pericol, fiind vorba despre mici intoxicaţii cu fum. 

Pompierii trag un semnal de alarmă şi îi îndeamnă pe ieşeni să folosească mijloace de încălzire sigure, ferindu-se de improvizaţiile care le pot pune vieţile în pericol.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite