Fast-fooduri amendate după explozia din Maramureş. Ce au descoperit autorităţile, după controale

0
Publicat:

Explozia care a avut loc la un fast-food din Maramureş, în urma căreia cinci persoane au fost rănite, a generat zeci de controale la nivel naţional. Astfel, autorităţile au verificat unităţile comerciale din oraşe, pentru a se asigura că acestea funcţionează corespunzător.

Controale fast-food Iaşi SURSĂ Poliţia Locală Iaşi
Controale fast-food Iaşi SURSĂ Poliţia Locală Iaşi

Astfel, la nivelul municipiului Iaşi, aceste controale au început pe data de 26 ianuarie. În această zi, poliţiştii locali împreună cu inspectorii Primăriei Municipiului Iaşi au verificat 29 de spaţii în care se comercializează produse de tip fast-food. La unele dintre ele, oamenii legii au constatat şi nereguli. 

„Scopul Acţiunii a fost de a verifica tot ceea ce înseamnă activitate de comerţ stradal, în tonete, rulote sau orice mijloc destinat acestei activităţi. Astfel, s-a verificat dacă există autorizaţiile de funcţionare, dacă acestea sunt respectate şi dacă există improvizaţii, precum mijloace electrice sau plite aliementate cu gaz, care pot pune în pericol viaţa personalului sau a clienţilor. Pe data de 26 ianuarie au fost verificate 29 societăţi comerciale. Dintre acestea, la şapte au fost constatate nereguli, neavând autorizaţie de funcţionare", a declarat pentru „Adevărul” Liviu Zanfirescu, directorul Poliţiei Locale Iaşi. 

Lipsa autorizaţiilor ISU, o altă problemă identificată

Echipele de control au identificat şi alte probleme, în afară de lipsa autorizaţiilor de funcţionare. La două fast-fooduri din Iaşi erau folosite butelii, fără autorizaţie ISU.

„În două situații s-a identificat utilizarea de butelii fără autorizaţie de la ISU. Chiar dacă nu am putea spune că este vorba despre o improvizaţie, această autorizaţie este necesară în astfel de situaţii. Pentru neregulile identificate, amenzile pot fi cuprinse între o sută şi 5.000 de lei. Astfel, pe data de 26, valoarea sancţiunilor se ridică la 4.100 de lei. Comercianii au fost notificaţi în legătură cu problemele constatate iar dacă acestea nu vor fi remediate este posibil să nu mai obţină autorizaţii de funcţionare", adaugă Liviu Zanfirescu.

Această activitate continuă şi în zilele următoare, întrucât vizează controale la 171 de unităţi comerciale.

În urmă cu aproximativ o săptămână, o explozie a avut loc la un fast-food din Maramureş. În urma acesteia, cinci persoane au fost rănite şi au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite