Container cu 50 de rastele pentru biciclete, montat la Iaşi. Unii ieșeni consideră investiţia inutilă

0
Publicat:

Primăria Municipiului Iaşi a finalizat montarea unui container ce conţine 50 de rastele pentru biciclete. Acesta a fost amplasat într-o zonă importantă a oraşului, fiind vorba despre un parc foarte frecventat de către ieşeni, mai ales în timpul verii.

Container pentru biciclete Iaşi SURSĂ Primăria Municipiului Iaşi
Container pentru biciclete Iaşi SURSĂ Primăria Municipiului Iaşi

Astfel, municipalitatea ieşeană a decis şi cine va avea acces şi cum se va face accesul. Conform celor relatate, locurile de parcare vor fi atribuite pe bază de abonament. Totodată, ieşenii care vor plăti abonamentul vor primi şi un card de acces. 

„Este o veste importantă pentru orașul nostru. Am finalizat montarea containerului securizat cu 50 de rastele pentru biciclete amplasat pe esplanada Minerva – Piața Voievozilor din cartierul Alexandru cel Bun. Locurile de parcare vor fi atribuite pe bază de abonament, iar fiecare abonat va primi un card de acces. După ce prețul abonamentului va fi analizat și votat de Consiliul Local, locurile de parcare vor fi scoase la închiriere. Cardul de acces va putea fi utilizat doar de către titularul abonamentului și de membrii familiei acestuia. Supravegherea video a containerului securizat prevăzut cu rastele pentru biciclete va fi realizată de Poliția Locală Iași. Acest proiect este derulat împreună cu serviciul Parcări al municipiului Iași şi deschide o noua etapă in viața orașului: servicii publice de parcare a bicicletelor", a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.  

Val de critici în mediul online

Investiţia făcută de Primăria Municipiului Iaşi nu a fost pe placul tuturor. Astfel, foarte mulţi ieşeni şi-au manifestat nemulţumirea prin intermediul reţelelor de socializare, susţinând că Iaşul are întâi nevoie de o infrastructură solidă pentru biciclişti şi mai apoi de parcări. 

Totodată, mulţi internauţi au început să compare proiectele existente în Iaşi cu cele din alte mari oraşe ale ţării.

„Rastel pentru 50 de biciclete fără piste dedicate! Uau, forță, asta da lovitură. Boc de la Cluj plânge că nu a vut el ideea și rămâne în urmă, doar cu stadionul, sala polivalentă și cu proiectul de metrou!", precizează un ieşean în rubrica de comentarii a postării în care primarul Iaşului anunţă proiectul. 

„Nu era mai util într-o zonă unde chiar este infrastructură pentru biciclete? Proiectul ăsta sună ca parcurile în câmp", precizaează un alt ieşean.

Conform autorităţilor locale, acest demers este doar un început, în Iaşi urmând ca infrastructura pentru biciclete să se dezvolte în mod constant. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite