Două mari spitale din Iaşi vor fi modernizate prin PNRR. Banii merg în Oncologie și Psihiatrie

0
Publicat:

Două mari spitale din Iaşi vor fi modernizate cu fonduri obţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este vorba despre Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi şi despre Institutul de Psihiatrie Socola.

Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Aceste două unităţi medicale fac parte dintre cele 55 din întreaga ţară care au reuşit să obţină finanţare pentru proiectele propuse. În total au fost depuse nu mai puţin de 142 de proiecte.

Investiţiile de la IRO Iaşi se vor ridica la suma de 9,9 milioane de lei, fără TVA. Acest proiect, care a obţinut finanţare prin PNRR, poartă numele de „ONCO-SERV-Servicii de calitate în regim ambulatoriu pentru pacienţii oncologici la IRO Iaşi". Acest proiect s-a clasat pe locul 49 din cele 55 de propuneri care au fost aprobate, obţinând un total de 80 de puncte. 

Modernizări importante şi la Institutul de Psihiatrie Socola

Un alt proiect important pentru judeţul Iaşi a obţinut finanţare prin PNRR. Este vorba despre Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, unde se vor face investiţii în valoare de 13,7 milioane de lei pentru „Lucrări de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu integrat".

Totodată, de menţionat este faptul că unitatea medicală ieşeană va contribui cu suma de 549.000 de lei. Acest proiect a obţinut un total de 82 de puncte şi s-a aflat pe locul 40. 

Am primit o veste excelentă. Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi face parte din cele 55 de unităţi sanitare selectate la finanţare prin PNRR pentru lucrări de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a ambulatoriului integrat. Felicitări echipei. Ne aşteaptă multă muncă, dar sunt convinsă că rezultatele vor fi pe măsură. Totodată, felicitări şi colegilor de la Institutul Regional de Oncologie", a precizat dr. Cristina Dobre, managerul Institutului Socola.

Conducerea unităţii medicale doreşte să aducă o premieră în România prin realizarea unui Centru de diagnostic precoce şi tratament pentru Alzheimer. Astfel, este vizată achiziţionarea de aparatură performantă, care va ajuta la acest demers medical. Conform cadrelor medicale, acest lucru este unic la noi în ţară şi va reduce simţitor perioada de spitalizare a pacienţilor. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite