Primarul Iaşului, de 24 ianuarie: „La porţile ţării se aude zgomot de armă"

0
Publicat:

Începând cu orele dimineţii, la Iaşi a avut loc o serie de manifestări cu ocazia zilei de 24 ianuarie. Astfel, la această celebrare au fost prezente atât autorităţile locale cât şi reprezentanţi ai Guvernului României, precum premierul Nicolae Ciucă sau liderul PSD Marcel Ciolacu.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Printre cei care au urcat pe scenă şi au luat cuvântul în această zi emblematică pentru oraşul Iaşi s-a aflat şi primarul Mihai Chirica. Prin discursul său, acesta a evidenţiat importanţa unei naţiuni unite, mai ales în contextul actual când la graniţele ţării se poartă un război.

Bine aţi venit la Iaşi! Vă mulţumesc că aţi ajuns, înfruntând vremea şi distanţa. O ţară puternică se clădeşte în unitate de gândire şi de voinţă. Un conducător puternic este cel care adună poporul în jurul idealurilor sale. Cei care vă dezbină nu vor binele acestei ţări. Am venit aici pentru recunoştinţa pe care le-o purtăm pentru Unirea Principatelor. Cei care vor să vă dezbine vă folosesc pentru binele lor şi vă mint. Cei care vin la Iaşi, vin pentru drag de ţară. Vă doresc un an bun, să vă întoarceţi acasă cu bine. Mulţumesc pentru efort, domnule prim-ministru. La porţile ţării se aude zgomot de armă", a transmis Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi. 

Huiduieli şi proteste în centrul oraşului

Ieşenii care au venit în centrul oraşului cu ocazia zilei de 24 ianuarie nu i-au iertat pe reprezentanţii Guvernului. Aceştia au huiduit şi au scandat zgomotos în timpul discursurilor ţinute de Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Totodată, după rostirea discursurilor, oficialii s-au îndreptat pe jos către Biserica Trei Ierarhi. Pe tot parcursul drumului, aceştia au fost însoţiţi de grupuri de contestatari, care strigau pentru Iaşi şi pentru Moldova. 

Reamintim că la manifestările din centrul Iaşului au participat sute de persoane care au dansat şi celebra Hora Unirii. Cu toate acestea, autorităţile sosite din capitală au refuzat să se alături cetăţenilor. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite