Club de arte pentru Politehnica Moldovei. „Vrem să fie un fel de Club A al Iaşilor“

0
0
FOTO Arhiva Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi
FOTO Arhiva Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi

Studenţii vor beneficia de spaţiul propriu-zis al Clubului, special amenajat în cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi" Iaşi, de echipamentele de sonorizare, proiecţie, instrumente muzicale şi echipamente de înregistrare.

Aproximativ 1.000 de studenţi din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi" din Iaşi vor fi incluşi în proiectul PoliArt, prin intermediul căruia vor beneficia de pregătire artistică teoretică şi practică.

Proiectul cultural are o valoare totală de 80.000 de lei cu o contribuţie proprie de aproape 11% şi se derulează în perioada 1 iulie - 30 noiembrie. 

„Este o iniţiativă foarte importantă şi foarte necesară, o iniţiativă care face ca studenţii universităţii să aibă această şansă de a se dezvolta intelectual în sfera muzicală. Există un număr important de studenţi din Politehnică care au astfel de pasiuni. Prin acest club încercăm să profesionalizăm această activitate care să fie sub îndrumarea unor specialişti în muzică rock, muzică clasică, jazz, muzică care este destinată prin excelenţă unei anumite zone de ascultători. În acest fel suntem convinşi că dimensiunea intelectuală a absolventului de Politehnică se va extinde", a declarat Neculai Seghedin, prorector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi" din Iaşi.

Potrivit sursei citate, iniţiativa proiectului PoliArt a fost luată când mai mulţi studenţi din cadrul universităţii tehnice au urcat pe scenă şi au demonstrat că anumite pasiuni muzicale sunt talente reale.

„În astfel de condiţii era necesar un astfel de pol cultural-artistic. Avem gânduri foarte mari. Ne dorim să devenim un punct important pe harta culturală a Iaşiului. Dorim să fie populat în permanenţă cu cât mai mulţi doritori de astfel de a se perfecţiona muzica. Ne dorim să fie un fel de Club A al Iaşilor. Cred că avem nevoie de un club studenţesc în care să fie astfel de manifestări ale muzicii culte", a precizat prorectorul Neculai Seghedin.

Studenţii care vor veni la PoliArt vor lua cursuri de la cadre didactice de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu" Iaşi.

„Clubul PoliArt vine în întâmpinarea mai multor nevoi ale studenţilor de la Universitatea Tehnică. Acolo e un număr important de studenţi pasionaţi de muzică, fie melomani, fie care cântă la diverse instrumente, unii sunt solişti vocali, alţii activează în diferite formaţii. Ei au nevoie de o ofertă culturală pentru a-şi petrece timpul liber dar şi de a-şi perfecţiona pasiunea. Universitatea de Arte poate asigura prin profesorii şi studenţii săi susţinerea de care au nevoie studenţii politehnişti. Acesta este un proiect pilot în domeniul muzical şi poate fi extins la toate domeniile artistice: muzică, teatru şi arte plastice", a declarat Dan Spânu, preşedintele Asociaţiei Muzicienilor Independenţi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cu Turcia la psihiatru. Între Genocidul Armean şi Imperiul „fără nicio pată”

Moartea subită face ravagii: S-a aflat de ce s-a stins baschetbalista Alessia Maria Raiciu, la doar 18 ani

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite