Jandarmi din Vaslui, zdrobiţi în bătaie de cinci scandalagii. Agresorii, ridicaţi de mascaţi şi aruncaţi după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FPOTO arhivă Adevărul
FPOTO arhivă Adevărul

Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru tulburarea ordinii şi liniştii şi lovire sau alte violenţe. Unul din jandarmii agresaţi de scandalagii este în stare gravă şi a fost operat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Doi jandarmi din Bârlad au ajuns în stare gravă la spital, vineri, 12 august, fiind bătuţi de cinci tineri din satul Unţeşti, comuna Bogdăneşti din Vaslui. 

Oamenii legii erau în timpul liber şi s-au intersectat cu cei cinci tineri. Pentru că erau puşi pe scandal, jandarmii le-au cerut să se comporte civilizat şi să nu tulbure liniştea publică.

În acel moment, tinerii s-au năpustit asupra jandarmilor cu pumnii şi picioarele, provocându-le numeroase traumatisme. 

Unul din oamenii legii a suferit răni grave la maxilar şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, unde a fost operat. Colegul său a fost transportat la spitalul din Bârlad pentru îngrijiri medicale.

Jandarmeria şi Poliţia, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, i-au identificat rapid pe agresori,  aceştia fiind duşi la audieri sub acuzaţile de tulburarea ordinii şi liniştii şi lovire sau alte violenţe. Tinerii au vârste cuprinse între 17 şi şi 28 de ani.

„În dosarul penal în care au fost dispuse percheziţiile, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii şi lovire sau alte violenţe. Poliţiştii implicaţi în derularea acţiunii au pus în aplicare un număr de 5 de mandate de aducere. Ancheta este în curs de desfăşurare, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate”, a precizat inspectorul de poliţie Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

La propunerea Parchetului, Judecătoria Bârlad a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor cinci scandalagii. 

Acţiunea a avut sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Sentinţă pentru bărbatul care şi-a ucis concubina din gelozie. Crima s-a petrecut în faţa copilului lor, de doar patru ani

Poliţiştii care au constatat o sinucidere n-au observat că la câţiva paşi era cadavrul unei femei omorâte de sinucigaş

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite