Bani de la Guvern pentru Iaşi. Ce proiecte importante de infrastructură vor fi făcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul Socola / FOTO: Primăria Iaşi
Pasajul Socola / FOTO: Primăria Iaşi

Pasajul Socola este unul dintre cele mai importante poduri din municipiul Iaşi, traficul devenind un chin pentru locuitorii oraşului la primele ore ale dimineţii.

Municipiul Iaşi va beneficia, prin intermediul Guvernului României, de 43 de milioane de lei, pentru două mari proiecte de infrstructură aşteptate de către locuitorii oraşului. Banii vor intra în contul municipalităţii prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, iar programul care va „înghiţi” cea mai mare sumă este cel aferent proiectului „Reparaţii capitale infrastructură pasaj superior Socola”, care are o valoare de circa 37 de milioane de lei. 

"Iată că, în ciuda criticilor gratuite lansate la iniţierea acestei linii de finanţare, Programul "Anghel Saligny" vine cu alocări financiare substanţiale pentru proiecte foarte importante pentru comunităţile din întreaga ţară. În ceea ce priveşte oraşul nostru, cele două proiecte vin să răspundă nevoilor şi aşteptărilor a zeci de mii de ieşeni care locuiesc sau muncesc în zonele Bucium şi Dancu. Dacă lucrările la strada Aurel Vlaicu sunt în curs de finalizare, licitaţia pentru modernizarea Pasajului Socola va fi lansată în curând“, a declarat primarul Mihai Chirica, care a mulţumit Guvernului României spunând că are încredere că „bunele relaţii de colaborare“ vor continua.

Proiectele de modernizare a celor două obiective şi depunerea lor spre finanţare prin Programul "Anghel Saligny" au fost aprobate de Consiliul Local Iaşi în şedinţa din 25 octombrie 2021.

Pasajul Socola este unul dintre cele mai importante din oraş, făcând legătura între centrul oraşului şi zona Bucium, cartier care se află într-o continuă dezvoltare rezidenţială în ultimii ani. Potrivit hotărârii CL de anul trecut, indicatorii tehnici ai proiectului vizează reabilitarea pasajului în lungime totală de 451 metri, montarea unei suprastructuri noi (220 m), modernizarea carosabilului (10.560 mp), refacerea trotuarelor (1.750 mp), montarea unor parapeţi de siguranţă, consolidarea suprastructurii cu placă de suprabetonare, consolidarea infrastructurii şi lărgirea rampei de acces.

„Această finanţare este cu atât mai importantă cu cât fondurile alocate vor merge la două mari proiecte de infrastructură, ce vor deservi, în mod direct, zeci de mii de ieşeni, ce locuiesc în două zone de la marginea oraşului nostru. Primul dintre ele vizează reabilitarea pasajului Socola, care face legătura între centrul oraşului şi zona Bucium. Cel de-al doilea proiect se referă la modernizarea străzii Aurel Vlaicu, ce leagă zona Dancu de restul oraşului", a mai transmis primarul Mihai Chirica.

În acelaşi timp cu lucrările la cele două proiecte, în municipiul Iaşi vor continua lucrările din cadrul proiectului „Reabilitare cale de rulare tramvai Limita municipiului Iaşi - Rond Dancu”, un alt proiect aşteptat de locuitorii din periferie. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Slujba oficiată de ÎPS Teodosie în Portul Militar, oprită brusc. „Îi compătimesc. Vor răspunde în faţa lui Dumnezeu“ VIDEO

Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului din Ucraina

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite