Un primar a anunţat desfiinţarea Poliţiei Locale din comună: „Nu mai e necesară existenţa ei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia publicată de Gabriel Irimie, pe pagina sa de Facebook.
Fotografia publicată de Gabriel Irimie, pe pagina sa de Facebook.

Un primar din judeţul Hunedoara a anunţat că s-a desfiinţat Poliţia Locale din comună: „Nu mai era necesară existenţa ei”, a fost explicaţia acestuia.

Gabriel Irimie, primarul comunei Şoimuş din judeţul Hunedoara, a anunţat desfiinţarea Poliţiei Locale din comună.

Concedierile masive din Primăria Deva, suspendate. Zeci de poliţişti locali îşi păstrează posturile

„În ultima şedinţă de consilu local s-a votat desfiinţarea Poliţiei locale. Decizia de a iniţia acest proiect de hotărâre de consiliu a venit în urma consultării populaţiei din comuna Soimus. Am considerat că, având secţie de poliţie naţională pe raza comunei, nu mai era necesară existenţa Poliţiei locale. Sumele rămase de la salariile acestor angajaţi vor fi folosite pentru cofinanţarea proiectelor în derulare şi care urmează a fi accesate, adică vor merge în investiţii pentru dezvoltarea comunităţii”, a transmis primarul, pe pagina sa de Facebook.

Cele cinci posturi de poliţişti locali au fost desfiinţate, iar primarul Gabriel Irimie susţine că astfel se va face o economie de aproximativ 400.000 de lei, la bugetul local. Banii vor fi investiţi în achiziţia unor camere video de supraveghere, care vor fi amplasate în mai multe zone de pe raza comunei, a mai precizat acesta.

În toamna anului trecut şi Consiliul Local Deva a adoptat o hotărâre care prevedea reorganizarea aparatului administrativ şi reducerea numărului de posturi din cadrul Poliţiei Locale Deva de la 76 la 28. Hotărârea de Consiliu Local a fost contestată de angajaţi, iar magistraţii au decis suspendarea ei, în primă instanţă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Centru logistic inaugurat la marginea Devei. Investiţia privată se ridică la 20 de milioane de euro

Suma uriaşă cheltuită de un serviciu din Primăria Deva pentru două pagini de Facebook şi una de Instagram

Concedierile masive din Primăria Deva, suspendate. Zeci de poliţişti locali îşi păstrează posturile

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite