Un laborator pentru elevii pasionaţi de ştiinţă este construit în curtea Liceului de informatică din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au început lucrările la nouul laborator al Liceului de Informatică. Foto: Primăria Hunedoara.
Au început lucrările la nouul laborator al Liceului de Informatică. Foto: Primăria Hunedoara.

Liceul de Informatică „Traian Lalescu” va avea un nou laborator dedicat elevilor pasionaţi de ştiinţă. Lucrările la clădire au început.

Circa 320.000 de lei vor fi investiţi în construcţia unei clădiri – laborator, dedicată elevilor pasionaţi de ştiinţă de la Liceul de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara.

Mobilizare pentru cea mai bună echipă românească de robotică, fără sprijin înainte de campionatul mondial din SUA: „Problemele ni s-au rezolvat miraculos”

Drama celei mai bune echipe româneşti de robotică, lăsată fără sprijin înainte de campionatul mondial: „Este frustrant să le spui elevilor că vor rămâne acasă”

Performanţa uimitoare a elevilor români la competiţia globală de robotică. Aur pentru România, între 160 de ţări

Lucrările la noua anexă au început. Ea va beneficia şi de un spaţiu clar delimitat pentru testarea roboţilor. Clădirea va avea o suprafaţă utilă de aproape 100 de metri pătraţi, o înălţime de 3,5 metri şi fi gata în toamna acestui an, susţin reprezentanţii Primăriei Hunedoara. Mai multe echipe de elevi pasionaţi de robotică îşi desfăşoară activitatea, în prezent, într-o fostă sală de sport al liceului din Hunedoara.


Liceul de Informatică. Foto: Primăria Hunedoara

„Sala pentru echipele «mari» de robotică are doar vreo 40 de metri pătraţi. E total insuficient spaţiul pentru a ne putea desfăşura activitatea, mai ales că avem şi câteva dispozitive destul de voluminoase cu care lucrăm, iar o parte din spaţiu este ocupată de terenul pe care se lucrează cu roboţii. Cei mai mici, de la echipele din FIRST Lego League, îşi desfăşoară activitatea într-o anexă a clădirii şcolii, unde distanţa dintre masa pe care lucrează şi perete e de doar vreo 40 de centimetri. Ar fi minunat să avem, anul acesta, un spaţiu nou în care să putem lucra, mai ales că, odată şi-odată, se va duce şi pandemia asta şi, sper eu, vom putea reveni la normal şi vom putea organiza la Hunedoara competiţii în domeniu”, spune profesorul Mircea Nistor.

Dascălul este coordonatorul echipelor de robotică de la Liceul de Informatică din Hunedoara care s-au remarcat de-a lungul timpului prin performanţele obţinute la competiţii internaţionale.

cladirea in santier foto primaria hunedoara

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Premieră într-un liceu din Hunedoara: lecţie de nanotehnologie predată de cercetătorii din Silicon Valley

Mircea Nistor va fi cetăţean de onoare al judeţului Hunedoara. Ce performanţe a avut profesorul de info-fizică

Dascălul care a cucerit lumea cu elevii pasionaţi de robotică. Minunile din laboratorul de ştiinţe al liceului

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite