Mircea Nistor va fi cetăţean de onoare al judeţului Hunedoara. Ce performanţe a avut profesorul de info-fizică

0
0
Mircea Nistor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Mircea Nistor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Profesorul de info-fizică Mircea Nistor a fost propus pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Hunedoara.

Luni, în şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara, va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Hunedoara” profesorului Mircea Nistor, mentorul elevilor care au adus României medalia de aur la Competiţia Globală de Robotică, din Mexic.

De asemenea, este propusă acordarea unor diplome de excelenţă unor elevi din cadrul Colegiului Naţional de Informatică ”Traian Lalescu” Hunedoara: Răzvan – Nicolae Vîrtan, Cristian – Carol Budiul, Andrei – Darius Lorinczi, Andrei – Dănuţ Cunţan, Radu – Mihai Cîndea, Raul Saucă, Radu – Ioan Dancea, şi Cristina – Daniela Haranguş.

„Profesorul Mircea Nistor a fost solicitat, în luna mai 2018, să formeze o echipă care să reprezinte România la cea de-a doua ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Robotică ”First Challenge” din Mexic, care a avut loc în perioada 14 – 18 august 2018. La această competiţie, echipa a obţinut 12 victorii din tot atâtea meciuri desfăşurate, fiind singura echipă care nu a suferit nici o înfrângere”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Mircea Nistor lucrează de peste trei decenii în învăţământ şi a coordonat în ultimii ani o mulţime de proiecte menite să le insufle copiilor dragostea de şcoală şi de studiu.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Performanţa uimitoare a elevilor români la competiţia globală de robotică. Aur pentru România, între 160 de ţări

Elevii de la Colegiul de Informatică vor reprezenta România la competiţia globală de robotică din Mexic

VIDEO Premieră într-un liceu din Hunedoara: lecţie de nanotehnologie predată de cercetătorii din Silicon Valley

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri