Testări Covid 19 la domiciliu, realizate de o echipă mobilă a Spitalului Hunedoara. Cât vor costa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul municipal Hunedoara.
Spitalul municipal Hunedoara.

Locuitorii municipiului Hunedoara vor putea fi testaţi cu aparatul PCR Real Time achiziţionat de spital, iar probele le pot fi recoltate la domiciliu.


Spitalul municipal Hunedoara va extinde testările pentru noul coronavirus, cu aparatul Real Time PCR. Astfel, vor putea fi testaţi, la cerere, dar contra cost, toţi cei care vor solicita acest lucru. Până în prezent, au putut fi testaţi pacienţii suspecţi de infecţia cu Covid 19 şi personalul medical - testări în afara definiţiei de caz.

Localnicii vor putea apela la serviciile spitalului, pentru a face testarea Covid 19, contra cost, după ce spitalul municipal a fost inclus în programul naţional de sănătate pentru a putea realiza testări Covid 19.

Testarea la cerere, care va începe de joi, va costa 250 de lei şi va putea fi realizată şi la domiciliul solicitanţilor. Potrivit managerului Radu Budae, hunedorenii se pot programa pentru testarea Covid 19 la numărul de telefon  0254.713.820, iar o echipă mobilă se va deplasa la adresa menţionată de aceştia pentru recoltarea probelor şi, în aceeaşi zi sau, cel târziu, a doua zi dimineaţa, vor primi rezultatul.

Atât la Spitalul municipal Hunedoara, cât şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, testele vor putea fi decontate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Potrivit unei informări a Prefecturii judeţului Hunedoara, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a emis un ordin prin care este reglementată asigurarea fondurilor financiare pentru funcţionarea aparatelor Real Time–PCR aflate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.

„Conform prevederilor deciziei Ministerului Sănătăţii, serviciile de testare pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus, efectuate la cele două spitale hunedorene, vor fi decontate de Guvernul României prin bugetele alocate programelor naţionale de sănătate publică aprobate pentru anul 2020. Până acum, probele recoltate de la pacienţii din judeţul Hunedoara, pentru depistarea acestui tip de infecţie, erau trimise şi prelucrate la Cluj Napoca şi Timişoara”, a informat Prefectura judeţului Hunedoara.


Mai puteţi citi şi:

Spitalul Deva va avea o nouă conducere. Cine va fi noul manager, după plecarea medicilor militari

Scrisoarea de revoltă a medicilor de la Spitalul Deva: „Oamenii sunt obligaţi să muncească până la epuziare”

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite