Spitalul Deva va avea o nouă conducere. Cine va fi noul manager, după plecarea medicilor militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Vaidner.
Liliana Vaidner.

A fost propus un nou manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, care să preia atribuţiile după ce actuala echipă militară de management se va retrage.

Luni, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a solicitat Consiliului Judeţean Hunedoara nominalizarea unei persoane care să preia conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, după data la care echipa militară de management, condusă de lt. col. dr. Constantin Vlase îşi va încheia misiunea medicală.

Şefii Consiliului Judeţean Hunedoara au propus-o ca manager interimar pe Liliana Vaidner, fost director al Casei de Asigurări de Sănătate şi fost manager al Spitalului CFR Simeria.

„Pentru a asigura un management de calitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a emis Dispoziţia nr. 127/2020 prin care, conform competenţei, o numeşte pe doamna Liliana Vaidner în funcţia de manager interimar începând cu data de 15 mai 2020. Astfel, conform competenţelor legale, în perioada stării de urgenţă care este stabilită prin Decret prezidenţial până la data de 15 mai 2020, în mod clar şi explicit, Ministerul Sănătăţii şi-a exercitat şi îşi exercită atribuţiile de numire a managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Începând cu data încetării stării de urgenţă, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara îşi exercită prerogativul legal de numire a unui manager interimar al acestei unităţi spitaliceşti”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Prefectura Judeţului Hunedoara arată că, potrivit datelor centralizate la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara şi la Ministerul Sănătăţii, sub conducerea militară, situaţia de la spitalul din Deva a fost stabilizată, iar managementul echipei de medici militari şi-a dovedit eficienţa, atât din punct de vedere al actului medical şi administrativ cât şi referitoare la coordonarea resurselor umane.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scrisoarea de revoltă a medicilor de la Spitalul Deva: „Oamenii sunt obligaţi să muncească până la epuziare”

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite