Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARHIVĂ.
ARHIVĂ.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în prezent sunt trei focare de infecţie cu noul coronavirus, iar unul dintre ele este la Deva.

Oficial, 108 oameni din judeţul Hunedoara au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Un focar de Covid 19 se înregistrează, însă, în Deva.

„În acest moment, avem trei focare de infecţie - Suceava, Arad şi Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează, în perioada următoare, şi Deva”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

În judeţul Hunedoara, 10 pacienţi ai spitalelor din Deva, Hunedoara şi Petroşani, care au decedat în urma unor afecţiuni grave, au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.183 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). „Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate şi externate  din unităţi spitaliceşti: 126 la Bucureşti, 58 la Timiş, 34 la Iaşi, 5 la Caraş-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanţa, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Braşov, 5 la Galaţi, 2 din Bihor, 2 Argeş, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba”, a informat Ministerul Sănătăţii.

Totodată, până acum, 116 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin şi Mureş, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 83 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 31.657 de teste.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

Un oraş din China trimite Hunedoarei zeci de mii de măşti şi perechi de mănuşi chirurgicale 

HunedoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite