Misiune în Retezat: salvamontiştii şi jandarmii au ajutat un cioban rănit, imobilizat la 2.000 de metri pe munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii au transportat victima pe un traseu dificil. FOTO: IJJ Hunedoara.
Salvamontiştii au transportat victima pe un traseu dificil. FOTO: IJJ Hunedoara.

Salvamontiştii şi jandarmii montani au intervenit în ajutorul unui cioban, în vârstă de 70 de ani, care din cauza durerilor la picioare a rămas în imposibilitatea de a se deplasa. Bărbatul se afla la o stână, în apropiere de vârful Gugu, din Masivul Retezat - Godeanu.

Un cioban în vârstă de 70 de ani, după ce a rămas imobilizat pe munte, la peste 2.000 de metri altitudine, a fost salvat în urma unei misiuni la care au participat salvamontiştii şi jandarmii montani. Fratele bărbatului a sunat la 112, penru a anunţa că victima, aflată la o stână din apropierea vârfului Gugu, din Masivul Retezat – Godeanu, nu se mai poate deplasa din cauza durerilor la picioare.

Echipele Salvamont au pornit spre locul în care se afla victima, pe un traseu dificil care necesită mai multe ore pentru a fi străbătut.

„Jandarmii montani şi salvamontiştii l-au preluat pe vârstnic cu o targă, şi l-au transportat până în zona Barajului Gura Apelor, de unde a fost preluat de o ambulanţă şi adus la Spitalul Orăşenesc Haţeg”, a informat Andrada Pop, reprezentanta Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Patru jandarmi montani şi patru salvamontişti au fost mobilizaţi în ajutorul bătrânului. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara recomandă tuturor  persoanelor aflate în dificultate, să solicite sprijin jandarmilor şi salvamontiştilor la numărul 112.


Vă recomandăm şi:

Cinci turişti au rămas blocaţi în Peştera Cioclovina. Au fost salvaţi de speologi

Cinci turişti, dintre care doi străini, au petrecut noaptea în Peştera Ponorici – Cioclovina, din Parcul Naţional Grădiştea Muncelului – Cioclovina. S-au aventurat în peşteră şi nu au mai putut ieşi, pentru scoaterea lor fiind mobilizaţi salvamontişti şi speologi.

Operaţiune de salvare dificilă în Masivul Retezat: o tănără a fost blocată pe un versant, într-o râpă de 250 de metri

Mai multe echipaje de pompieri, jandarmi şi salvamontişti au fost implicate în salvarea unei tinere de 33 de ani, blocată pe un versant în Masivul Retezat. Operaţiunea a durat aproape trei ore, iar victima a fost salvată în cele din urmă.

Trasee închise în Parcul Naţional Retezat, din cauza sutelor de cadavre de oi rămase pe munte, care au atras urşii

Turiştii au accesul interzis în două zone din Parcul Naţional Retezat, unde se află cadavrele a peste 400 de oi. Leşurile au atras sălbăticiunile, în special urşii, iar siguranţa celor care ajung pe munte este pusă în pericol.

Sute de oi ucise după ce au fost atacate de urşi în Munţii Retezat. Cadavrele zac în apropierea traseelor turistice

Leşurile a peste 400 de oi zac în apropierea potecilor pe care turiştii urcă pe traseele din Parcul Naţional Retezat. Turmele au fost atacate de urşi, în zilele trecute, iar oile au fost devorate.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite