Incendiile provocate de fermieri au cuprins zeci de hectare de păşuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arderi necontrolate de vegetaţie. FOTO: ARHIVĂ.
Arderi necontrolate de vegetaţie. FOTO: ARHIVĂ.

Incendiile de vegetaţie uscată au făcut ravagii în ultimele zile în judeţul Hunedoara. Nu au provocat victime, dar i-au întrebuinţat serios pe pompieri, care au intervenit în cel puţin zece situaţii.

Zeci de hectare de păşuni au fost mistuite de incendii în ultimele zile, au informat repezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„Pompierii au intervenit pentru lichidarea a 11 incendii de vegetaţie uscată. Acestea au afectat 34 de hectare de teren de pe raza localităţilor Cozia, Brănişca, Silvaşu de Sus, Bacea, Săcămaş, Săliştioara, Orăştie, Sălaşu de Sus, Sântămăria Orlea şi Hunedoara. În unele cazuri intervenţia structurilor operative a fost îngreunată de lipsa surselor de apă necesare stingerii, terenul accidentat şi accesul dificil la zonele afectate de incendii”, a precizat căpitanul Anemona Doda, de la ISU Hunedoara.

Un incendiu de vegetaţie necontrolat a cuprins şi cimitirul satului Nandru, aflat în vecinătatea municipiului Hunedoara.

Vă recomandăm şi:

Cimitirul unui sat de la marginea Hunedoarei a fost cuprins de flăcări

Localnicii din Nandru au provocat un incendiu în cimitirul satului, după ce au vrut să cureţe, cu ajutorul flăcărilor, păşunile din zona acestuia. Flăcările au cuprins vegetaţia de pe morminte şi crucile din lemn.

FOTO Incendiu într-un cartier de vile din Deva: o casă cu etaj a fost mistuită

Un incendiu izbucnit în această dimineaţă la o casă cu etaj din municipiul Deva risca să se extindă la mai multe vile din împrejurimi. Peste 20 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a opri incendiului.

Un atelier de mobilă din Deva a fost mistuit de flăcări

Un atelier de mobilă şi cherestea din cartierul „micul Dallas” din municipiul Deva a fost cuprins de flăcări în cursul nopţii trecute. Pompierii au intervenit şi au oprit incendiul, înainte de a se extinde la clădirile din împrejurimi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite