EXCLUSIV AUDIO Discuţii în spatele uşilor închise la IPJ Hunedoara: „Fără Berbeceanu nu se poate face dreptate?“. Intervenţii în favoarea unui ofiţer SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul prezintă astăzi mai multe discuţii purtate în spatele uşilor închise la IPJ Hunedoara, unde şefii poliţiei judeţene discută inclusiv despre cazul comisarului Traian Berbeceanu, dar şi despre o speţă în care un ofiţer acuză presiuni pentru soluţionarea, cu prioritate, a dosarului unui furt de la locuinţa unui ofiţer SRI.

În timp ce în sertarele Inspectoratelor de Poliţie din toată ţara zac aproximativ 600.000 de dosare cu autor necunoscut, unii şefi de Poliţie stau şi le cer explicaţii subordonaţilor despre postările pe Facebook, iar cei care îndrăznesc să vorbească de rău Sistemul ajung să trăiască adevărate drame. Adevărul vă prezintă astăzi în premieră mai multe discuţii purtate în 2013 de şefii Poliţiei din judeţul Hunedoara, în spatele uşilor închise. 

6 cercetări disciplinare, toate clasate

Octombrie 2013. O ţară întreagă priveşte şocată cu mascaţii descind, la prima oră, în locuinţa comisarului şef Traian Berbeceanu, unul din cei mai apreciaţi poliţişti români. Acuzat de sprijinire de grup infracţional organizat, Berbeceanu spune, atunci când iese însoţit de mascaţi din blocul în care locuia, ”Este cea mai mare mârşăvie la care aţi asistat vreodată”. Aproape 3 ani mai târziu, în iunie 2016, Berbeceanu este achitat în primă instanţă şi doi foşti procurori şi un ofiţer sunt condamnaţi la închisoare cu executare pentru că i-ar fi fabricat dosarul. Decizia nu este definitivă. 

Octombrie 2013. Inspectorul principal de poliţie Claudiu Ionescu, ofiţer de investigaţii criminale în cadrul Poliţiei Hunedoara, publică pe pagina personală de Facebook o scrisoare emoţionată de susţinere a comisarului şef Traian Berbeceanu, pe care îl cunoştea şi cu care lucrase în dosarul Hidra. Apoi, ofiţerul continuă postările critice la la adresa sistemului în care lucrează. 

Noiembrie 2013. Claudiu Ionescu este chemat în biroului şefului de-atunci şi de-acum al IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu-Gabriel Dumitru, pentru a da explicaţii referitoare la postările de pe Facebook. Ulterior, o înregistrare a întregii discuţii ajunge la Direcţia Control Intern din Inspectoratul General al Poliţiei Române, alături de un raport prin care ofiţerul semnalează mai multe presupuse nereguli la nivelul IPJ Hunedoara. Teoretic, discuţiile ar trebui să susţină anumite afirmaţii din raport, însă Direcţia Control Intern trimite CD-u la IPJ Hunedoara pentru a se verifica dacă acestea au fost făcute în zone de securitate sau administrative. 

Postările de pe Facebook şi înregistrările se lasă cu mai multe cercetări disciplinare pentru ofiţer, iar după ce CD-ul cu înregistrări ajunge la Hunedoara acesta rămâne fără avizul de acces la informaţii clasificate. Într-un final, toate cele 6 cercetări se clasează, ultima în octombrie 2016. La 1 noiembrie 2016, Claudiu Ionescu, avansat subcomisar de poliţie la termen, în septembrie 2016, se pensionează. 

Comisarul şef Liviu-Gabriel Dumitru este printre cei mai longevivi şefi de inspectorate de poliţie din ţară. Conduce IPJ Hunedoara din 2008, cu o singură întrerupere, anul acesta, când a fost ”rotit” 6 luni director adjunct la Centrul Chinologic Sibiu, după scandalul salvamontistei bătute de un interlop in staţiunea Straja. 

”Poţi să postezi ce vrei, totul este să nu arunci cu noroi în instituţie”

Prima parte a discuţiilor înregistrate în noiembrie 2013 surprinde dezbaterile din biroul şefului IPJ Hunedoara referitoare la postarea prin care Claudiu Ionescu îşi arăta sprijinul pentru Traian Berbeceanu. ”Dragul meu, poţi să postezi ce vrei, nu e niciun fel de problemă, totul este să nu arunci cu noroi în instituţie, să nu-ţi creezi ţie probleme, să nu creezi altuia probleme”, îi spune printre altele ofiţerului şeful IPJ Hunedoara.

Sefii IPJ Hunedoara discuta despre cazul lui Traian Berbeceanu

În cadru aceleiaşi discuţii, şeful IPJ Hunedoara discută şi despre şi manifestaţiile de stradă în sprijinul comisarului şef Berbeceanu, manifestaţii la care a luat parte şi ofiţerul Claudiu Ionescu. 

”Nu mai este justiţie în ţara asta, aşa am ajuns? Nu mai este justiţie? Curtea supremă 9 ore în deliberări şi se hotărăşte să-i dea mandat şi ne apucăm noi de la Hunedoara eu Dumitru sau tu Ionescu să spunem. ”Bă, nu sunteţi bun niciunul”. (...)Tu ca judecător, în momentul în care este presiune în stradă, chiar şi să ai dreptate, de ce să treacă lumea la presiunea străzii, că data viitoare vor face la fel. Nu rezolvaţi nimic, îl ţineţi pe ăla în puşcărie degeaba. (...)”

Cotidianul Adevărul i-a solicitat şefului IPJ Hunedoara o reacţie, prin intermediul biroului de presă, referitoare la aceste discuţii. Menţionăm că acesta a fost rugat să ne transmită doar cum comentează aceste discuţii, nu a fost o solicitare în baza Legii 544/2001, privind liberul accces la informaţiile de interes public. Biroul de presă al instituţiei ne-a comunicat însă că a înregistrat solicitarea în baza acestei legi, deşi nu fusese astfel formulată, şi ne-a comunicat că ne va răspunde în 30 de zile. 

”Dacă ţie şi s-ar sparge casa, ai dori să ţi se soluţioneze cu prioritate dosarul tău?”

Aceeaşi discuţie suprinde o altă parte a modului în care Sistemul se raportează la cazurile pe care ar trebui să le soluţioneze. Ofiţerul se plânge la un moment dat că s-ar face presiuni asupra oamenilor legii să se soluţioneze cu prioritate un dosar de spargere la apartamentul unui ofiţer SRI, dosar în care prejudiciul este mic, fiind sustras un laptop, în timp ce oamenii legii au de făcut activităţi în dosare mult mai complexe.

Sefii IPJ HUnedoara discuta despre dosarul ofiterului SRI

Şeful IPJ îi promite ofiţerului că va rezolva problema: ”Eu rezolv cu ăsta să nu mai sune, că nu are niciun sens, să-şi vadă de treba lui, e parte vătămată”. 

Discuţia care urmează ceva mai târziu este dincolo de orice comentarii: 

Claudiu Ionescu: La ţigan i s-a furat un milliard şi ceva şi la domnul i s-au furat douăzeci de milioane.  

Dumitru Liviu Gabriel: Bun! Şi daca Doamne fereşte ţie ţi s-ar sparge casa, ai dori să ţi se soluţioneze cu prioritate dosarul tău?

Claudiu Ionescu:Nu!

Dumitru Liviu Gabriel: Nu? Rade

Claudiu Ionescu: Nu, mai repede l-aş rezolva eu!

Dumitru Liviu Gabriel: Claudiu, n-ai vrea să şi se soluţioneze dosarul. Uite aici, asta e dovada că n-ai face asta.

Claudiu Ionescu: Cum n-aş face asta?

Dumitru Liviu Gabriel: Bine, nu ai face-o. Ai vrea sa fi privilegiat pe treaba asta! Bă eu macar sunt poliţist, da, trataţi-mă cu prioritate.

Claudiu Ionescu: Niciodată, niciodată nu am făcut chestia asta!

Dumitru Liviu Gabriel: Poliţiştii între ei trebuie să se ajute! Asta este de esenţa muncii de poliţie! Un moment în care un poliţist uită ca e un poliţist şi nu lucrează împreuna cu ceilalţi, hoţii vor deveni mai puternici ca noi.

Claudiu Ionescu: Aia am zis si eu.

Dumitru Liviu Gabriel: Da. Si ca să fii poliţist şi coleg cu tine, Pitulescu spune că şi-ar acorda prioritate: băi, e casa colegului nostru. Altfel trebuie să lăsăm ultrajele cu poliţisti de-o parte, că sunt si alte bătăi pe domeniul public, trebuie sa lăsăm furturile din locuinte de-o parte cu a altora. 

”Cu ce-l ajută pe Berbeceanu manifestaţiile de protest?”

Alte părţi din discuţiile purtate în sediul IPJ Hunedoara sunt de asemenea extrem de interesante:

Despre cazul Berbeceanu

Dumitru Liviu Gabriel (citeşte din postare): ”Comisare, tu eşti scânteia deşteptării noastre, prin tine vom da foc palatelor mafioţilor, prin tine vom arde patima corupţilor şi prin tine vom face dreptate”. 

Apoi: Cum vom face dreptate? Fără Berbeceanu nu se poate face dreptate? 

Claudiu Ionescu: Recunoaşteţi dumneavoastră că sunt probleme în sistemul ăsta? 

Dumitru Liviu Gabriel: Dumnezeule mare, tot timpul au fost şi vor mai fi, în toate sistemele. Am primit buget pe anul 2013 60 la sută din cât am cerut, noi, Poliţia Română. Din cei 60 la sută 92 la sută s-au dus pe salarii, pe cheltuieli la titlul II 7 la sută şi a rămas un 0,....la sută pentru investiţii şi altceva. Dacă tu găseşti bani în altă parte ac să ne dea să huzurim pe ei şi să avem fiecare calculatorul lui...

Dumitru Liviu Gabriel: Din partea mea ţi-am spus, poţi să postezi ce vrei, tot ce este util, şi te-am mai întrebat şi ieri, nu rezist să nu întreb treaba asta, cu ce-l ajută pe Berbeceanu manifestaţiile de protest? Lămuriţi-mă că participi şi eu data viitoare. 

Claudiu Ionescu: Îl ajută foarte mult, părerea mea

Despre cazul ofiţerului SRI 

Claudiu Ionescu: In fiecare zi suntem sunaţi pe tema asta, ce faceţi în dosare? Domnul SRI-ist face presiuni foarte mari la adresa noastră, în sensul că: ,,bă nu-i mai arestaţi pe ăia?,,

Dumitru Liviu Gabriel: El te-a sunat?

Claudiu Ionescu: A sunat un coleg, eu nu am stat de vorbă cu el, pentru ca eu nu vreau să stau de vorbă cu el, e un coleg de-al meu care e subordonatul meu, să zicem, îl sună si zice: bă când îi arestaţi pe ăia, când îi aduceţi să-i bateţi, să-i strângeţi cu uşa? Că de ce aţi solicitat interceptări pentru ăla doar după 10 zile?

Dumitru Liviu Gabriel: Cine a zis asta, SRI-istul?

Claudiu Ionescu: Este prieten cu (…) vine la (…) în birou şi discută şi ăla i-a spus: ,,uite ăştia sunt autorii, i-a prezentat asa”

Pitulescu Mircea (la momentul respectiv şeful SIC Hunedoara, n.r.): Se laudă că el ii interceptează, numai daţi-mi că eu îi interceptez, aşa am auzit şi eu.

Dumitru Liviu Gabriel: Dar cine?

Pitulescu Mircea: (…)

Dumitru Liviu Gabriel: A, da, am crezut că (…). 

Pitulescu Mircea: Nu,nu (…) se laudă că el, daţi-mi ca eu îi interceptez.

Dumitru Liviu Gabriel: Asta ţi-o rezolv, altceva?

Vă mai recomandăm: 

Ionel Ispir, şeful Poliţiei Argeş: „Am primit scrisori din penitenciar că o să-mi omoare copiii în scara blocului“

Şeful IPJ Bihor, despre problemele cu poliţiştii corupţi: „Încercăm să facem curăţenie în poliţie, dar nu e uşor“

Şeful Poliţiei Române, despre sutele de mii de dosare cu autor necunoscut şi despre cazul Gigină. „Nu am vorbit niciodată cu părinţii lui Bogdan“

Profilerul care a găsit ucigaşi pe bandă rulantă, despre moartea ziaristului prins în legături homosexuale: „Ei au gelozii puternice, sunt violenţi, răzbunători“

Ionel Ispir, şeful Poliţiei Argeş: „Am primit scrisori din penitenciar că o să-mi omoare copiii în scara blocului“

Şeful IPJ Teleorman, despre problemele Poliţiei Române şi cele 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut: „Eu consider că nu avem motive să ne plângem“

Cazul teribil al tinerei din Argeş găsite moartă într-o râpă, legată şi cu chiloţii îndesaţi în gură. De 17 ani, ucigaşul e de negăsit

Şeful IPJ Mureş, despre cele 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut: „Este foarte important că nu au fost ascunse”

Crimele în serie nerezolvate de 16 ani: patru femei ucise la autostop. „Nu există crimă perfectă, ci poliţişti neputincioşi“

Paradoxul unui omor cu autor necunoscut: criminalul a mărturisit, dar nu e condamnat, iar cazul a rămas nerezolvat

Şeful de poliţie în judeţul cu sub 1.000 de dosare cu autor necunoscut: „Eu cred că măsurile privative de libertate educă“

Cât de primitivă era cercetarea penală în România anilor '90. „Se lucra cu film alb-negru cu bliţ şi cu gentuţa la brâu“

Şeful Poliţiei Braşov despre dezastrul de pe DN 1 către Bucureşti: „Ne înjură, dar nu înţeleg că nu se poate altfel“

Aurelian Ciocîrlan, seful inspectoratului de poliţie cu 14.000 de dosare la sertar: „Este o cifră extraordinar de mare“

Fostul şef al IPJ Gorj: „Scandalurile politice au influenţat tot mai puţin activitatea Poliţiei, pentru că DNA şi-a intrat în rol”

Durerea unei familii care şi-a pierdut fiul într-un atac mafiot: „De 13 ani aşteptăm ca ucigaşii lui Cosmin să fie găsiţi”

Ioan Scripniciuc, şeful Poliţiei Iaşi, despre politicieni versus poliţişti: „Dacă văd că-i ţii la distanţă, nu mai încearcă“

Şeful Poliţiei Române, despre sutele de mii de dosare cu autor necunoscut şi despre cazul Gigină. „Nu am vorbit niciodată cu părinţii lui Bogdan“


Detaliile care îi trădează pe aproape toţi infractorii. Un fost ofiţer explică şi care este categoria care „te lichidează pe loc”

Mărturii exclusive despre crima de la muzeu care a zguduit România acum 16 ani. Ucigaşul nu a fost descoperit: „Pe poliţişti nu i-a ajutat capul”

Bine aţi venit la Constanţa, campioană la dosare cu autor necunoscut! Şeful Poliţiei: „S-au încadrat oameni fără şcolarizare. Cei cu experienţă pleacă“

Clujul, campion la dosare cu autor necunoscut. Şeful IPJ: „Nu ştiu exact cât câştigă un agent de circulaţie începător. Dacă oamenii vin la serviciu, cred că-i ok“

Şeful Poliţiei Capitalei, despre sutele de mii de dosare cu autor necunoscut, ce s-a schimbat după moartea lui Gigină şi care este vina Sistemului în relaţia cu ţara

Metoda „3 lovituri şi 25 de ani” aplicată în Canada pentru reducerea numărului de infractori care recidivau. Ce se poate face în România

Drama victimei dintr-un dosar cu autor necunoscut: „Este doliul vieţii ei“. Cum pot ajunge victimele să-şi facă singure dreptate dacă autorităţile nu acţionează

Inspectorii care vor să întoarcă Poliţia Română în vremea Miliţiei. Topul şefilor înverşunaţi împotriva comunicării

Şeful Serviciului Criminalistic Timiş, Remus Scrob: „Visul meu este să se poată ridica particule din aerul expirat“

„Crima perfectă este o balivernă! Nu întotdeauna s-a făcut cercetarea corect“. Vicepreşedintele Societăţii Române de Criminalistică şi autorii necunoscuţi

Cazuri înfiorătoare rămase foarte mulţi ani cu „autor necunoscut“ şi apoi rezolvate. Cum au fost prinşi criminalii

România celor 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut. „În Poliţie, încă se mai lucrează cu maşina de scris. Agenţii îşi aduc şi hârtie de acasă”

Cum îi încurajează românii pe infractori. „Dacă ar fi o temă relevantă pentru societate, ea ar fi exploatată şi politic”

Ce şanse sunt să fie prins acum un criminal din anii 90. Cum s-au schimbat tehnicile de investigare în dosare cu autor necunoscut

Miniştrii de ruşine ai Afacerilor Interne. Lista guvernanţilor care au condus Poliţia Română spre haosul a 600.000 de dosare nerezolvate

Născuţi asasini: ce se ascunde în mintea celor care comit crime şi jafuri în serie. Explicaţiile psihologilor pentru infractorii „din plăcere“


Marile erori judiciare din România. Cazuri teribile cu oameni arestaţi, condamnaţi şi torturaţi ca să recunoască crime şi jafuri pe care nu le-au făcut

Vladimir Beliş, preşedintele Societăţii de Medicină Legală, explică rolul testelor ADN în Criminalistică. Cazuri celebre de omor rezolvate în România

Şefii care au necinstit Poliţia Română. Lista interminabilă a ofiţerilor cu grad înalt prinşi cu legături păcătoase

VIDEO „Asistăm la o acaparare a conducerii Poliţiei de către corupţi şi incompetenţi“. Mărturii exclusive din sistemul MAI

CAMPANIE „Adevărul” - România infractorilor necunoscuţi: 600.000 de dosare de crime, violuri şi furturi, ascunse în sertarele Sistemului

Poliţia Iaşi, ruşinea României la dosare cu autor necunoscut: locul I la violuri, furturi, tâlhării şi înşelăciuni. Cazuri terifiante: „Mi-au rupt mandibula în două locuri”

Ce spun cititorii „Adevărul“ despre ţara infractorilor invizibili. „Nepăsarea, complicitatea, lipsa de profesionalism fac din România un rai al infractorilor“

Cum a ajuns Ardealul „să bată“ Moldova la crime nesoluţionate. CAMPANIE „Adevărul“ - România infractorilor necunoscuţi

Paradoxul de pe harta infracţionalităţii româneşti. Vrancea este judeţul în care nicio crimă nu rămâne nepedepsită

Inconştienţii din Poliţie care nu ţin nici măcar evidenţa dosarelor cu autori necunoscuţi. Cazul Vâlcea: nimeni nu mai notează nimic informatizat din 2009

Ionel Ispir, şeful Poliţiei Argeş: „Am primit scrisori din penitenciar că o să-mi omoare copiii în scara blocului“

Şeful IPJ Bihor, despre problemele cu poliţiştii corupţi: „Încercăm să facem curăţenie în poliţie, dar nu e uşor“

Şeful Poliţiei Române, despre sutele de mii de dosare cu autor necunoscut şi despre cazul Gigină. „Nu am vorbit niciodată cu părinţii lui Bogdan“

Profilerul care a găsit ucigaşi pe bandă rulantă, despre moartea ziaristului prins în legături homosexuale: „Ei au gelozii puternice, sunt violenţi, răzbunători“

Ionel Ispir, şeful Poliţiei Argeş: „Am primit scrisori din penitenciar că o să-mi omoare copiii în scara blocului“

Şeful IPJ Teleorman, despre problemele Poliţiei Române şi cele 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut: „Eu consider că nu avem motive să ne plângem“

Cazul teribil al tinerei din Argeş găsite moartă într-o râpă, legată şi cu chiloţii îndesaţi în gură. De 17 ani, ucigaşul e de negăsit

Şeful IPJ Mureş, despre cele 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut: „Este foarte important că nu au fost ascunse”

Crimele în serie nerezolvate de 16 ani: patru femei ucise la autostop. „Nu există crimă perfectă, ci poliţişti neputincioşi“

Paradoxul unui omor cu autor necunoscut: criminalul a mărturisit, dar nu e condamnat, iar cazul a rămas nerezolvat

Şeful de poliţie în judeţul cu sub 1.000 de dosare cu autor necunoscut: „Eu cred că măsurile privative de libertate educă“

Cât de primitivă era cercetarea penală în România anilor '90. „Se lucra cu film alb-negru cu bliţ şi cu gentuţa la brâu“

Şeful Poliţiei Braşov despre dezastrul de pe DN 1 către Bucureşti: „Ne înjură, dar nu înţeleg că nu se poate altfel“

Aurelian Ciocîrlan, seful inspectoratului de poliţie cu 14.000 de dosare la sertar: „Este o cifră extraordinar de mare“

Fostul şef al IPJ Gorj: „Scandalurile politice au influenţat tot mai puţin activitatea Poliţiei, pentru că DNA şi-a intrat în rol”

Durerea unei familii care şi-a pierdut fiul într-un atac mafiot: „De 13 ani aşteptăm ca ucigaşii lui Cosmin să fie găsiţi”

Ioan Scripniciuc, şeful Poliţiei Iaşi, despre politicieni versus poliţişti: „Dacă văd că-i ţii la distanţă, nu mai încearcă“

Şeful Poliţiei Române, despre sutele de mii de dosare cu autor necunoscut şi despre cazul Gigină. „Nu am vorbit niciodată cu părinţii lui Bogdan“


Detaliile care îi trădează pe aproape toţi infractorii. Un fost ofiţer explică şi care este categoria care „te lichidează pe loc”

Mărturii exclusive despre crima de la muzeu care a zguduit România acum 16 ani. Ucigaşul nu a fost descoperit: „Pe poliţişti nu i-a ajutat capul”

Bine aţi venit la Constanţa, campioană la dosare cu autor necunoscut! Şeful Poliţiei: „S-au încadrat oameni fără şcolarizare. Cei cu experienţă pleacă“

Clujul, campion la dosare cu autor necunoscut. Şeful IPJ: „Nu ştiu exact cât câştigă un agent de circulaţie începător. Dacă oamenii vin la serviciu, cred că-i ok“

Şeful Poliţiei Capitalei, despre sutele de mii de dosare cu autor necunoscut, ce s-a schimbat după moartea lui Gigină şi care este vina Sistemului în relaţia cu ţara

Metoda „3 lovituri şi 25 de ani” aplicată în Canada pentru reducerea numărului de infractori care recidivau. Ce se poate face în România

Drama victimei dintr-un dosar cu autor necunoscut: „Este doliul vieţii ei“. Cum pot ajunge victimele să-şi facă singure dreptate dacă autorităţile nu acţionează

Inspectorii care vor să întoarcă Poliţia Română în vremea Miliţiei. Topul şefilor înverşunaţi împotriva comunicării

Şeful Serviciului Criminalistic Timiş, Remus Scrob: „Visul meu este să se poată ridica particule din aerul expirat“

„Crima perfectă este o balivernă! Nu întotdeauna s-a făcut cercetarea corect“. Vicepreşedintele Societăţii Române de Criminalistică şi autorii necunoscuţi

Cazuri înfiorătoare rămase foarte mulţi ani cu „autor necunoscut“ şi apoi rezolvate. Cum au fost prinşi criminalii

România celor 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut. „În Poliţie, încă se mai lucrează cu maşina de scris. Agenţii îşi aduc şi hârtie de acasă”

Cum îi încurajează românii pe infractori. „Dacă ar fi o temă relevantă pentru societate, ea ar fi exploatată şi politic”

Ce şanse sunt să fie prins acum un criminal din anii 90. Cum s-au schimbat tehnicile de investigare în dosare cu autor necunoscut

Miniştrii de ruşine ai Afacerilor Interne. Lista guvernanţilor care au condus Poliţia Română spre haosul a 600.000 de dosare nerezolvate

Născuţi asasini: ce se ascunde în mintea celor care comit crime şi jafuri în serie. Explicaţiile psihologilor pentru infractorii „din plăcere“


Marile erori judiciare din România. Cazuri teribile cu oameni arestaţi, condamnaţi şi torturaţi ca să recunoască crime şi jafuri pe care nu le-au făcut

Vladimir Beliş, preşedintele Societăţii de Medicină Legală, explică rolul testelor ADN în Criminalistică. Cazuri celebre de omor rezolvate în România

Şefii care au necinstit Poliţia Română. Lista interminabilă a ofiţerilor cu grad înalt prinşi cu legături păcătoase

VIDEO „Asistăm la o acaparare a conducerii Poliţiei de către corupţi şi incompetenţi“. Mărturii exclusive din sistemul MAI

CAMPANIE „Adevărul” - România infractorilor necunoscuţi: 600.000 de dosare de crime, violuri şi furturi, ascunse în sertarele Sistemului

Poliţia Iaşi, ruşinea României la dosare cu autor necunoscut: locul I la violuri, furturi, tâlhării şi înşelăciuni. Cazuri terifiante: „Mi-au rupt mandibula în două locuri”

Ce spun cititorii „Adevărul“ despre ţara infractorilor invizibili. „Nepăsarea, complicitatea, lipsa de profesionalism fac din România un rai al infractorilor“

Cum a ajuns Ardealul „să bată“ Moldova la crime nesoluţionate. CAMPANIE „Adevărul“ - România infractorilor necunoscuţi

Paradoxul de pe harta infracţionalităţii româneşti. Vrancea este judeţul în care nicio crimă nu rămâne nepedepsită

Inconştienţii din Poliţie care nu ţin nici măcar evidenţa dosarelor cu autori necunoscuţi. Cazul Vâlcea: nimeni nu mai notează nimic informatizat din 2009

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite