Câinii unei familii din Deva au fost găsiți morți la scurt timp după ce au părăsit curtea. Unul era Husky

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un câine din rasa Husky și un câine de rasă comună au fost uciși în Deva. Polițiștii fac cercetări pentru a-i identifica pe autorii cruzimii față de animale.

Câine husky. Foto: Wikipedia (common).
Câine husky. Foto: Wikipedia (common).

Doi câini ai unei familii din Deva au fost uciși după ce au părăsit curtea în care trăiau. Proprietarii animalelor au reclamat infracțiunile și au publicat imagini cu animalele căzute victime cruzimii unor necunoscuți.

Sâmbătă, un câine husky siberian a fost găsit cu răni grave, cauzate de lovirea cu un corp dur. A fost dus la un spital veterinar din Deva, însă viața sa nu a mai putut fi salvată.

Poliția animalelor Hunedoara, sesizată

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu (în urma apariției în spațiul virtual a unor informații) cu privire la faptul că persoane încă neidentificate au aplicat mai multe lovituri cu un obiect contondent-tăios asupra unui animal din specia canină, rasa Husky Siberian, aparținând unei femei de 46 de ani, din Deva, provocându-i animalului în cauză multiple plăgi la nivelul capului și a botului”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Duminică, a fost găsită moartă și o cățelușă, a aceleiași familii din Deva. „În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoane necunoscute au ucis animalul în cauză, folosind un obiect contondent-tăios, provocându-i cățelei mai multe plăgi tăiate la nivelul capului și a botului, ulterior aruncând cadavrul animalului într-un bazin metalic dezafectat”, a informat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Infractorii, căutați de polițiști

Polițiștii au deschis cercetări penale pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept, și îi caută pe autorii infracțiunilor.

„Cei doi câini, ce aparțin unei femei din municipiul Deva, se pare că ar fi ieșit din incinta curții în care erau deținuți, într-un moment de neatenție al proprietarei. Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării persoanelor care au comis aceste fapte și a luării măsurilor care se impun”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Pentru astfel de fapte, autorii infracțiunii sunt pedepsiți cu până la șapte ani de închisoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite