Pitbull capturat lângă o grădiniță din Deva, după ce atacase un bărbat. Câinele de luptă fusese lăsat liber

0
Publicat:

Un câine periculos a fost capturat pe străzile Devei (Hunedoara), după ce a atacat un alt câine și un localnic. Animalul fusese lăsat în zona unei grădinițe din oraș.

Câine Pittbull Terrier american. SURSA Wikipedia
Câine Pittbull Terrier american. SURSA Wikipedia

Un câine periculos, din rasa Pittbull Terrier american a fost prins pe o stradă din municipiul Deva, iar poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor îl caută pe proprietarul animalului.

Administratorul unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân a anunțat Poliția Animalelor Hunedoara, că angajații societății au capturat joi, 26 ianuarie, în urma unei sesizări telefonice, un animal din specia canină Pitbull Terrier american, neidentificat prin microcipare, care avea urechile secționate.

Bărbatul care a alertat autoritățile a precizat faptul că animalul a fost capturat pe o stradă din municipiul Deva, în apropierea unei grădinițe, unde ar fi atacat un alt câine, dar şi un bărbat care ar fi intervenit în apărarea acestuia. Bărbatul nu a fost muşcat, pentru că a reușit să se refugieze după un gard.

„Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale etc., și a infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Câinele periculos a fost depus într-un adăpost autorizat, iar poliţiştii îl caută pe proprietarul acestuia, care ar putea fi cercetat penal.

Câine agresiv din cauza educației primite

Câinii din rasa Pitbull Terrier american reprezintă o rasă creată prin încrucișări succesive ale buldogului cu diverși terrieri și prin selecție, orientată predominant spre obținerea de câini de luptă.

Fiind considerată o rasă agresivă, periculoasă, fapt datorat unei educații necorespunzătoare, în majoritatea țărilor europene (inclusiv România) sunt restricții legate de deținerea lor și de reproducere. Tot din acest motiv, rasa nu a fost omologată în Europa.

Totuși, potrivit unor specialiști în dresaj canin, câinii din această rasă sunt recunoscuți pentru puterea, loialitatea și tenacitatea lor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite