Continuă protestul polițiștilor din Giurgiu. Sunt nemulțumiți de schimbarea programului de lucru VIDEO

0
Publicat:

Modificarea programului de lucru la opt ore îi nemulțumește pe polițiștii din Giurgiu. Un număr de 70 de poliţişti din cadrul Sindicatului Europol Giurgiu au protestat miercuri, în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), față de această măsură.

Polițiștii spun că această modificare a programului de lucru, la opt ore, ar duce la scăderea rezultatelor în teren, faţă de perioada în care poliţiştii efectuau ture de 12 ore.  

Un număr de 70 de poliţişti din cadrul IPJ Giurgiu au protestat astăzi, timp de două ore, începând cu orele 10,00, în faţa sediului IPJ Giurgiu, nemulţumiţi de rezultatele schimbării unilaterale a programului de lucru, rezultate care, din datele pe care le deţinem, sunt şi cu 85 la sută mai puţine, ceea ce demonstrează că orice decizie fără consultarea oamenilor faţă de care se produc aceste efecte este dezastruoasă", susţin protestatarii din cadrul IPJ Giurgiu. 

În timpul protestului au fost folosite vuvuzele, bannere şi s-au aplicat formal sancţiuni contravenţionale şefului IPJ Giurgiu pentru încălcarea prevederilor referitoare la Codul Muncii. Protestele au început în urmă cu o lună de zile. 

Șeful IPJ Giurgiu a fost sancționat de aproape 100 de polițiști din subordine.(...) În ultimele 2 luni, după modificarea unilaterală a formei de organizare a programului de lucru, au fost trimise zeci de sesizări cu privire la încălcarea dreptului de refacere a capacității de muncă, a repausului săptămânal, a concediului de odihnă, dar și a normelor ce vizează efectuarea orelor suplimentare. Pentru toate acestea, fiecare polițist prezent i-a aplicat câte o sancțiune inspectorului șef, pentru încălcarea prevederilor referitoare la Codul muncii.”, au scris pe Facebook membrii Sindicatului Europol. 

Protestul polițiștilor din Giurgiu - Foto Facebook Sindicatul Europol
Protestul polițiștilor din Giurgiu - Foto Facebook Sindicatul Europol

Potrivit sindicaliștilor, prin modificarea programului de lucru la opt ore pe zi faţă de turele de 12 ore cu refacere 24 de ore s-ar încălca dreptul de refacere a capacităţii de muncă a repausului săptămânal, a concediului de odihnă, dar şi a normelor ce vizează efectuarea orelor suplimentare.  

"În judeţul Giurgiu exista o singură patrulă rutieră pe toate drumurile naţionale şi judeţene, asta în condiţiile în care vorbim de luna decembrie, lună în care avem cel mai mare tranzit", au punctat sindicaliştii. 

Protestele vor continua până la remedierea situației, conform sindicaliștilor. 

Conducerea IPJ Giurgiu transmitea, la sfârșitul lunii octombrie, că a luat această decizie pentru „eficienţa folosirii resurselor şi pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului poliţienesc asigurat cetăţenilor”.   

Turele modificate îi afectează pe angajaţii structurilor de siguranţă publică şi patrulare din mediul urban şi pe cei ai structurilor de poliţie rutieră. 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite