Polițiștii de ordine publică din București vor primi dispozitive cu electroșocuri

0
Publicat:

Polițiștii bucureșteni de ordine publică vor avea în dotare dispozitive cu eletroșocuri. În perioada următoare, aceștia vor fi instruiți să le foloseasă, iar spre sfârșitul anului vor începe să fie utilizate. 

Polițiștii de ordine publică din București vor fi dotați cu aparate cu electroșocuri
Polițiștii de ordine publică din București vor fi dotați cu aparate cu electroșocuri

Este pentru prima dată în România când astfel de dispozitive intră în dotarea polițiștilor de ordine publică. Deja cei de la Direcția de Poliție a Municipiului București au intrat în posesia primelor 20 de dispozitive cu electroșocuri, iar alte 20 vor fi furnizate în cel mai scurt timp, conform unui comunicat al Sindicatului Europol. 

Proiectul a fost desfășurat în urma unui parteneriat între Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL și compania New Akord Security, potrivit sursei citate. 

Primi 300 de polițiști vor începe instruirea asupra caracteristicilor și utilizării dispozitivelor cu electroșocuri și cu privire la situațiile punctuale pe care le pot întâlni la intervenții. Astfel, spre sfârșitul anului polițiștii vor putea utiliza noile dotări. 

Printre beneficiile utilizării acestor  mijloace se numără  riscul scăzut de vătămare, atât în privința agresorilor cât și a polițiștilor, dar și posibilitatea de imobilizare eficientă a persoanelor care reprezintă un pericol pentru sine sau pentru cei din jur. 

De asemenea, utilizarea acestor noi dotări ar crește capacitatea de răspuns în situații riscante. 

Dispozitivele cu electroșocuri sunt folosite de polițiștii din țări precum Spania, Marea Britanie, Italia  Elvetia, Polonia, Ungaria și altele, spun cei de la Europol. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite