OMV Petrom, despre protestele angajaților: salariile sunt la niveluri competitive și includ bonusuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții companiei OMV Petrom au precizat, la solicitarea „Adevărul” că salariile angajaților sunt la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol și gaze și includ bonusuri și indemnizații.

Rafinărie a OMV Petrom
OMV Petrom spune că salariile sunt competitive

„OMV Petrom se află în proces de negociere a Contractului colectiv de muncă, cu sindicatul reprezentativ, Sindicatul Național Petrom.

Menționăm că remunerația angajaților OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol și gaze și include bonusuri în cuantum fix și indemnizații, conform Contractului colectiv de muncă, precum și alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, zile suplimentare de concediu de odihnă, indemnizație de concediu de odihnă, zile libere plătite pentru evenimente speciale, bonusuri legate de performanță, etc.

Vom menține același nivel competitiv al remunerației și pe viitor, intenție pe care am exprimat-o și în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă. Ne bazăm pe buna-credință a partenerilor noștri de dialog social pentru a finaliza cât mai rapid negocierile, cu rezultate favorabile pentru salariații noștri”, au declarat reprezentanții OMV Petrom pentru „Adevărul”.

Angajații OMV Petrom protestează miercuri, nemulțumiți de oferta salarială primită din partea conducerii.

Câteva sute de salariați OMV Petrom vor picheta sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi, a anunțat Sindicatul Național Petrom.

Sindicaliștii OMV Petrom vor picheta sediile companiei, între orele 10 și 12, și vor continua acțiunea de protest și pe 07, 12, 13, 14, 19, 20.12.2023,

Salariații sunt nemulțumiți de oferta de salarii făcută de companie în cadrul negocierilor pentru semnarea noului contract colectiv de muncă, unde majorările lefurilor nu sunt corelate la crelterile de prețuri.

Printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației, valoarea rușinos de mică a tichetului de masă, scăderea valorii de compensare a biletelor de tratament, periclitând refacerea capacității de muncă a angajaților”, se precizează în comunicatul transmis de companie.

Potrivit SNP, prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaților la consolidarea poziției de lider al companiei în industria de profil și la profitul de 2,5 miliarde de lei la nivelul primelor nouă luni din 2023.

„(…) pe 6 decembrie 2023, într-o zi specială dedicată bucuriei și generozității de Moș Nicolae, membrii sindicatului nostru se adună în fața sediilor OMV Petrom, în loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, oamenii se simt nevoiți să iasă în stradă pentru a-și face auzită vocea. Într-un spirit al solidarității și al speranței, cerem respectul pentru munca noastră asiduă, corelarea veniturilor cu efortul depus și cu profitul pe care l-am generat. Solicităm angajatorului o creștere salarială adecvată peste rata inflației. Împreună, ca membri ai Sindicatului Național Petrom, ne facem cunoscute doleanțele în speranța că veți conștientiza importanța importanța și tradiția acestor drepturi”, a declarat Florin Bercea, Președinte Sindicatul Național Petrom.

Sindicatul precizează că aceste proteste au loc pe fondul îngrijorărilor generale accentuate de impactul economic al inflației și de criza costului vieții, iar contextul geopolitic actual aduce cu sine un sentiment de nesiguranță. Datele economice recente, inclusiv cele privind inflația, ilustrează o imagine agravată a puterii de cumpărare a lucrătorilor, subliniind astfel importanța demersurilor de negociere.

Membrii de sindicat vor să se asigure că fac tot ce le stă în putință pentru ca OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023”, se încheie comunicatul transmis de Sindicatul Național Petrom.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite