Trageri cu muniție de război lângă Galați. Se vor auzi explozii, însă locuitorii sunt sfătuiți să nu intre în panică VIDEO

0
Publicat:

Timp de aproape o lună, vor fi trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan, din Galați. Populația nu trebuie să intre în panică din cauza bubuiturilor, acestea fiind exerciții militare uzuale, au transmis autoritățile.

Trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan FOTO: MApN
Trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan FOTO: MApN

„Ca urmare a adresei transmisă de Garnizoana Galați, Instituția Prefectului – Județul Galați vă informează că, în perioada 01.04.2024-26.04.2024, în poligonul Centrului de Instrucție pentru Luptă Smârdan vor fi organizate și executate trageri cu muniție reală după următorul program: 01-05.04.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-01:00; 08 - 12.04.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-20:00;15 – 19.04.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-23:00; 22 – 26.04.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-18:00”, a transmis Prefectura Galați.

Pe perioada tragerilor este interzis accesul populației, animalelor si vehiculelor în perimetrul poligonului. De asemenea, trebuie respectate restricțiile de circulație pe drumurile de acces spre poligon și semnificațiile tăblițelor/ panourilor indicatoare „Trecerea interzisă – Poligon de tragere”.

Populația nu trebuie să intre în panică, acestea fiind exerciții militare uzuale, planificate de Garnizoana Galați”, au precizat reprezentanții Prefecturii. 

Autoritățile au mai spus așa numitele „obiecte zburătoare”, filmate luni noapte, 1 aprilie 2024, pe cerul Galațiului au provenit de la „tragerile de artilerie cu proiectile de iluminarea a câmpului tactic din cadrul exercițiului  de noapte din Poligonul Smârdan”.

Deși sunt obișnuiți cu bubuiturile provocate de trageri, oamenii din zonă spun că acestea s-au intensificat de când a început războiul în Ucraina. 

Mai grav este că zgomotele puternice din poligon îi afectează și pe copii. De asemenea, localnicii spun că au fisuri în case, în urma bubuiturilor provocate de echipamentele militare.

„Noaptea se trezesc copiii și plâng, trebuie să-I liniștim. Înainte nu se auzea exagerat, dar în ultima perioadă doar bum-bum”.

„Atunci când sunt exerciții în poligon, se aud bubuituri puternice. Acum s-au intensificat. Am peste tot pereții crăpați. Din cauza bubuiturilor, tresărim prin somn”, s-au plâns localnicii.

Poligonul de tragere Smârdan se află în partea de sud a judeţului Galaţi, la 15 kilometri de municipiul Galaţi. Acesta asigură cazarea pentru sute de militari, fiind omologat pentru exerciţii ale infanteriei, tancurilor, trupelor chimice, precum şi trageri ale aviaţiei. În ultimii ani, la Smârdan s-au derulat exerciţii militare multinaţionale de mare amploare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite