Lumini văzute pe cer luni seara, în Galați. Locuitorii se tem că ar putea fi drone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi locuitori din Galaţi au semnalat, luni seara, 1 aprilie, faptul că pe cer s-au văzut mai multe lumini, ceea ce a creat o stare de teamă, ei bănuind că ar putea fi vorba despre drone, potrivit Oservator.news.

Gălăţenii se tem că luminile văzute pe cer ar putea fi drone, foto Shutterstock
Gălăţenii se tem că luminile văzute pe cer ar putea fi drone, foto Shutterstock

Luminile au putut fi observate pe cer din mai multe localităţi ale judeţului, inclusiv din localitatea Smârdan, din aproierea municipiului Galaţi, unde există un poligon pe care armata română îl foloseşte de peste 70 de ani, iar acum acesta este centru de instrucţie NATO.

Până în acest prezent nu există nicio informare din pate autorităţilor cu privire la fenomenul observat de gălăţeni şi nu a fost emis niciun mesaj Ro-Alert. Însă, în contextul în care în urmă cu doar câteva zile, la circa 10 kilometri de oraşul Brăila au fost descoperite rămăşiţele unei drone, cei mai mulţi dintre locuitori spun că ar putea fi vorba de acelaşi lucru şi acum.

A fost prima dată de la începutul războiului în țara vecină când o dronă a pătruns atât de adânc pe teritoriul nostru. Specialiștii au cerut din nou modificarea urgentă a legislației, astfel încât aceste obiecte zburătoare fără pilot să fie rapid eliminate, iar armata să primească echipamente moderne pentru astfel de operațiuni.

Drona care s-a dezintegrat la impactul cu solul a format un crater uriaş. A căzut în zona unei ferme agricole din Insula Mare a Brăilei, destul de aproape de oraş. În fotografiile făcute imediat după explozie, pe o bucată de fuselaj se vede inscripţia cu caractere chirilice ,,Nu atingeţi!".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite