Proiect unic! Bibliotecarii îi vor ajuta pe gălăţeni să se programeze online pentru vaccinarea împotriva Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: CJ Galati
Sursa: CJ Galati

Bibliotecarii îi vor ajuta pe gălăţeni să utilizeze platforma online de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19. De asemenea, ei le vor arăta cum funcţionează sistemul online de plată a taxelor şi impozitelor.

Pe lângă serviciile de împrumut la domiciliu, de studiu în sălile de lectură, de asistenţă în găsirea informaţiilor şi în cercetare, la sediul şi la filialele Bibliotecii V. A Urechia gălăţenii pot accesa serviciile disponibile în cadrul compartimentelor de referinţe electronice/internet. 

În aceste compartimente, gălăţenii pot primi ajutorul bibliotecarilor pentru crearea de conturi pe anumite platforme, cum ar fi Ghiseul.ro, unde pot să acceseze informaţii cu privire la plata impozitelor, un subiect extrem de actual, sau #ROVACCINARE, platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, unde, în această perioadă, se face înscrierea persoanelor din categoria de vârstă peste 65 de ani şi a persoanelor cu boli cronice pentru vaccinarea împotriva COVID-19. 

”Suntem din nou alături de gălăţeni. De aceea, având în vedere dificultăţile pe care unele dintre persoane le întâmpină la folosirea platformelor online, fie pentru a se informa sau programa pentru vaccinare, fie pentru a plăti online taxele şi impozitele, am decis să-i ajutăm, să le explicăm şi să-i îndrumăm. Cu atât mai mult cu cât specialiştii recomandă, în contextul actual, să utilizăm internetul, acolo unde este posibil acest lucru. Nu este prima dată când venim cu astfel de servicii în întâmpinarea gălăţenilor. Atât la sediul central, cât şi la unele dintre filiale au fost organizate cursuri pentru seniori cu scopul de a-i ajuta să înveţe să utilizeze tehnologia modernă (smartphone, computer etc)”, spune managerul interimar al Bibliotecii Judeţene ”V.A. Urechia, Corina-Emanuela Dobre. 

Bibliotecarii îi vor ajuta pe gălăţeni să creeze conturi şi le vor oferi toate informaţiile şi îndrumările necesare pentru a accesa aceste servicii, în condiţii de siguranţă în conformitate cu situaţia actuală.

”Este o iniţiativă de toată lauda şi mă bucur că împreună putem veni în sprijinul gălăţenilor. Sunt persoane care fie nu au mijloacele necesare, fie au nevoie de ajutor în folosirea calculatorului sau a internetului, astfel că un asemenea proiect va fi de mare ajutor. Oamenii trebuie încurajaţi şi sprijiniţi să folosească cât mai mult aceste metode online, mai ales în contextul actual. Îi felicit pe bibliotecari pentru această iniţiativă”, declară preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Pentru a asigura condiţiile de distanţare necesare, este indicat ca gălăţenii, care doresc să beneficieze de aceste servicii, să facă în prealabil o programare la numerele de telefon:

  • 0236411037 / int. 132 - Oficiul Referinţe electronice/Internet, sediul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”;
  • 0336102037 / 0737042201 - Filiala Nr. 1 „Costache Negri” (Ţiglina I);
  • 0336100009 / 0737042202 - Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea” (Micro 40);
  • 0336100095 – Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” (Micro 20).

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Medicul Adrian Streinu-Cercel: La şapte zile după a doua doză de vaccin putem fluiera liniştiţi, că nu mai suntem la risc

Peste 200.000 de persoane din etapa a II-a au fost programate pentru vaccinare până duminică. Ce categorie nu mai poate fi înscrisă de către medicii de familie

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite