Drumul de acces spre cel mai frumos loc de agrement din Galați a fost modernizat

0
Publicat:

Drumul din Pădurea Gârboavele, aflată la 15 kilometri de Galați, folosit pentru accesul la ZOO, la Muzeul Satului sau la diferite zone special create pentru relaxare în aer liber, a fost modernizat.

Drumul de acces spre cel mai frumos loc de agrement a fost modernizat FOTO Consiliul Județean Galați
Drumul de acces spre cel mai frumos loc de agrement a fost modernizat FOTO Consiliul Județean Galați

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Galați, în cadrul proiectului, au fost amenajate drumul de acces și parcarea din fața Grădinii Zoologice. Totodată, au fost refăcute complet porțiunile cu piatră cubică ale drumului, s-a turnat asfalt nou pe alte tronsoane, s-au reabilitat podețele și sistemele de scurgere a apelor pluviale, s-a intervenit la nivelul fundației drumului și s-au montat indicatoare rutiere noi.

„În această perioadă reabilităm și drumul către zona de agrement de la Zătun, un alt loc preferat de gălățeni pentru relaxare”, a anunțat Costel Fotea, șeful CJ Galați.

Aventura Parc în Pădurea Gârboavele

În mijlocul pădurii Gârboavele, Consiliul Județean Galați amenajează, pe o suprafață de peste opt hectare, un parc de aventură spectaculos. Locul de agrement va fi inaugurat luna aceasta și va avea 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri. 

Parcul de Aventură va avea 15 trasee spectaculoase. FOTO Consiliul Județean Galați
Parcul de Aventură va avea 15 trasee spectaculoase. FOTO Consiliul Județean Galați

În plus, de anul viitor, va avea și o pistă de bob suspendată, care va putea fi folosită atât vara, cât și iarna.

„Ca element de noutate, vreau să adaug ceva la acest parc de distracții, până începe sezonul cald din 2023. Este vorba despre un bob suspendat. Din câte știu, cred că mai este unul doar la Vatra Dornei. În perioada asta facem procedurile de achiziții. El va fi doar de montat, el vine ca ansamblu”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, într-o emisiune la Pro Lider FM.

Locul de agrement va costa peste 1,6 milioane de lei, proveniți din fonduri europene.

Pădurea Gârboavele este o arie protejată, se află în partea sud-estică a județului Galați, pe teritoriul administrativ al comunei Tulucești,  în apropierea drumului național DN24D. Zona a fost declarată sit de importanță comunitară prin Ordinul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile Nr.1964 din 13 decembrie 2007. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite