Aventura Parc la Galați. Pistă de bob suspendată, 15 trasee și tiroliene spectaculoase

0
Publicat:

Parcul de aventură din Galați va fi unul spectaculos. Va avea 15 trasee, tiroliene spectaculoase, scări şi poduri interconectate între copaci, dar și o pistă de bob, care va putea fi folosită tot anul. 

Parcul de Aventură va avea 15 trasee spectaculoase. SURSA: Consiliul Județean Galați
Parcul de Aventură va avea 15 trasee spectaculoase. SURSA: Consiliul Județean Galați

La 15 kilometri de orașul Galați, în mijlocul pădurii Gârboavele, Consiliul Județean Galați amenajează, pe o suprafață de peste 8 hectare, un parc de aventură, după modelul celui din Brașov. Locul de agrement va fi inaugurat luna aceasta și va avea 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri.

În plus, de anul viitor, va avea și o pistă de bob suspendată, care va putea fi folosită atât vara, cât și iarna.

„Ca element de noutate, vreau să mai adaug ceva la acest parc de distrarcții, până începe sezonul cald din 2023. Este vorba de un bob suspendat. Din câte știu, cred că mai este unul doar la Vatra Dornei. În periaada facem procedurile de achiziți. El va fi doar de montat, el vne ca ansamblu”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galalți, într-o emisiune la Pro Lider FM.

Locul de agrement va costa peste 1,6 milioane de lei, fonduri europene.

Parc de Aventură lângă Plaja Dunărea Galați 

Un al doilea parc de aventură construieşte Primăria Galaţi pe locul unei foste Uzine de Apă. Locul de agrement va avea pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru, totul în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ patru milioane de euro.

Parcul se amenajează lângă Turnul de televiziune şi Plaja Dunărea. SURSA: Primăria Galați
Parcul se amenajează lângă Turnul de televiziune şi Plaja Dunărea. SURSA: Primăria Galați

Fosta Uzină de Apă, construită în timpul regelui Carol I,  se află pe strada Saturn nr. 42 din Galați şi a fost închisă în 2011, după 139 de ani de activitate. Potrivit istoricilor, a fost cea mai veche Uzină de Apă din ţară, care a furnizat apă potabilă în sistem centralizat.

Uzina se afla în apropiere de malul Dunării şi se întindea pe o suprafaţă de patru hectare. Istoricii spun că, la data construirii uzinei, apa de Dunăre devenea potabilă după ce trecea prin filtre din păr de cămilă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite