Parc de aventură spectaculos, în mijlocul unei păduri din Galaţi. Va fi după modelul celui din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parc de aventură în Pădurea Gârboavele, sursa: CJ
Parc de aventură în Pădurea Gârboavele, sursa: CJ

Parcul de aventură, după modelul celui din Braşov, se construieşte în pădurea Gârboavele, aflată la 15 kilometri de oraşul Galaţi. Zona de agrement va fi spectaculoasă şi se va întinde pe cel puţin opt hectare.

Complexul va avea 15 trasee, tiroliene spectaculoase, platforme, scări şi poduri interconectate între copaci. „Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase şi mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Braşov”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul proiectului, pe lângă Parcul de Aventură, se va realiza şi un plan de dezvoltare a turismului activ la nivel transfrontalier, inclusiv cursuri de antreprenoriat turistic.

Valoarea proiectului este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Finanţarea pentru Parcul de Aventură a fost câştigată în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu judeţul Constanţa, oraşul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) şi localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).

Parc de aventură pe locul unei foste Uzine de Apă

Un al doilea parc de aventură construieşte Primăria Galaţi pe locul unei foste Uzine de Apă. Locul de agrement va avea pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru., totul în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ patru milioane de euro.

„Pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu motric pentru exerciţii fizice, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru. Sunt câteva dintre viitoarele amenajări de care se vor putea bucura gălăţenii în timpul liber la fosta Uzină de apă nr. 1 pe care o transformăm într-un parc de aventură modern. Parcul va avea şi alei amenajate, spaţii verzi, parcări, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi reţele wi-fi. În prezent se derulează lucrările pentru pregătirea terenului şi se demolează clădiri dezafectate”, a anunţat la lansarea proiectului, Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului Galaţi.

Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 şi a fost închisă în 2011, după 139 de ani de activitate. Potrivit istoricilor, a fost cea mai veche Uzină de Apă din ţară, care a furnizat apă potabilă în sistem centralizat.

Uzina se afla în apropiere de malul Dunării şi se întindea pe o suprafaţă de patru hectare. Istoricii spun că, la data construirii uzinei, apa de Dunăre devenea potabilă după ce trecea prin filtre din păr de cămilă.

Vă recomandăm şi:

Premieră naţională: Un proiect de aproximativ 80 de milioane de euro a fost aprobat de CE în doar trei luni

Cum au ajuns elveţienii să construiască o staţie de epurare pentru România. Proiect unic în ţară

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite