Droguri vândute la barul din sat. „Cristalul” provoacă violență extremă și pierderea memoriei

0
Publicat:

Polițiștii au găsit un drog extrem de periculos la un infractor urmărit internațional, care îl comercializa la un bar din satul Podeleni, comuna Barcea, județul Galați. Efectele drogului sunt devastatoare.

Așa arată „cristalul”, drogul care îți poate curma viața FOTO DIICOT
Așa arată „cristalul”, drogul care îți poate curma viața FOTO DIICOT

Un individ pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare vindea „cristale” într-un bar din satul Podoleni, comuna Barcea, județul Galați. Este vorba, de fapt, despre un drog sintetic obținut dintr-un amestec ciudat de „chimicale”, în laboratoare clandestine din țări din Europa de Est.

Pentru obținerea „cristalului” se folosește metamfetamină în amestec inclusiv cu acid de baterie sau amoniac, iar rețeta diferă de la un producător la altul.

Substanța care ajunge să fie consumată are aspect de sare, are gust amar și este extrem de periculoasă, prezentând un risc crescut de pierdere a vieții tocmai pentru că nu se respectă o rețetă care să aibă la bază un studiu științific.

O parte din banii găsiți la domiciliul traficantului FOTO DIICOT
O parte din banii găsiți la domiciliul traficantului FOTO DIICOT

Anchetatorii gălățeni au dat de urma infractorului care comercializa drogul, iar în locuința acestuia au găsit câteva sute de grame de „cristale”, dar și banii proveniți din vânzarea acestuia.

„În urma activităților desfășurate, a fost identificat un bărbat, de 48 de ani, din comuna Barcea, județul Galați, dat în urmărire în baza unui mandat european de arestare. Acesta este bănuit că ar fi comercializat substanțe psihoactive de tip „cristale” tuturor persoanelor interesate din interiorul unui bar, aflat în satul Podoleni. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 220 de grame de substanțe psihoactive de tip „cristal”, cu o valoare de piață de 22.000 de lei, precum și 6.500 de lei”, au precizat polițiștii.

Drogurile au fost confiscate de polițiști FOTO DIICOT
Drogurile au fost confiscate de polițiști FOTO DIICOT

Individul a fost reținut pentru 24 de ore, iar Tribunalul Galați a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru efectuarea de operațiuni neautorizate cu substanțe psihoactive.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite