Un băcăuan a ajuns la închisoare pentru că și-a dat nevasta afară din casă. Ce i-au făcut polițiștii

0
Publicat:

O femeie din Bacău a sunat la Poliție ca să reclame că soțul a dat-o afară din locuința comună. Oamenii legii au constatat că femeia beneficiase de mai multe ordine provizorii de protecție în 2022.

Bărbatul care și-a dat afară soția din casă a fost reținut FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul care și-a dat afară soția din casă a fost reținut FOTO arhivă Adevărul

Pe 11 februarie, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată de către o localnică de 42 de ani cu privire la faptul că, în noaptea de 10 spre 11 februarie, ar fi fost dată afară din locuinţa comună de către soţul său, de 44 de ani.

„Patrula de ordine publică deplasată la fața locului a emis un ordin de protecţie provizoriu cu o durată de 5 zile, prin care s-a dispus evacuarea din locuinţă a bărbatului și obligația acestuia de a păstra o distanţă minimă de 50 metri faţă de soţia sa. De asemenea, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi violenţă în familie”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

În urma verificărilor, a rezultat că femeia a mai beneficiat de ordine de protecţie provizorii în anul 2022. Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pe o perioada de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Bacău.

O soacră a obținut ordin de protecție și și-a evacuat nora agresivă din locuință

Violența în familie a devenit un adevărat fenomen în România. Un caz demn de un scenariu de film s-a petrecut în județul Alba, unde o femeie a mers până în instanță pentru a scăpa de propria noră. Sătulă de certuri zilnice și amenințări, soacra a cerut ordin de protecție.

O femeie din comuna Albac, județul Alba, a obținut un ordin de protecție pe 6 februarie 2023 față de nora sa pentru o lună de zile, după ce a fost agresată de mai multe ori de către aceasta. Povestea de film se desfășoară în satul Cionești, din Munții Apuseni.

Dorina H. nu a mai suportat agresiunile fizice ale norei sale (Ileana H.), care mai obișnuiește să consume alcool, a depus plângere la poliție și a cerut emiterea unui ordin de protecție la instanța de judecată. Soacra a cerut ca nora sa să fie evacuată din locuință pe o perioadă de șase luni și, în plus, să fie obligată să păstreze o distanță de 50 de metri față de ea și de locuință.

Nora a declarat la proces că se ceartă cu soțul ei și nu cu soacra. „Au fost incidente izolate, nu i-am pus viaţa în pericol şi la ultimul incident nu a fost niciun martor, probabil să fie o înscenare pe baza neînţelegerilor”, a declarat nora, care a cerut respingerea ordinului de protecție și pentru că are un copil mic de care nu se mai poate ocupa dacă este evacuată din locuință.

De cealaltă parte, soacra a susținut că nu sunt incidente izolate și că au existat chiar manifestări de violenţă fizică.

„Martorii confirmă că m-a agresat şi mă ameninţă tot timpul cu moartea, a afirmat femeia.

Ultimul incident a avut loc în 8 ianuarie 2023, iar o zi mai târziu soacra a depus cererea de emitere a ordinului de protecție la Judecătoria Câmpeni.

În final, magistratul a admis în parte solicitarea soacrei și a emis ordinul de protecție pentru o perioadă de 30 de zile. Nora a fost obligată, de asemenea, să păstreze o distanță de 50 de metri față de soacra sa și locuința acesteia. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite