Cum a scăpat un şofer de amenda pentru neplata rovinietei, chiar dacă CNAIR a dovedit contravenţia cu poze

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Judecătorii au anulat procesul verbal de contravenţie după ce conducătorul auto a depus în instanţă o factură fiscală şi o chitanţă, prin care a făcut dovada că maşina al cărei proprietar este era tractată când a fost fotografiată de un dispozitiv instalat de CNAIR pe DN24.

Judecătoria Galaţi a anulat pe 21 iulie un proces verbal de contravenţie, prin care un gălăţean era amendat cu 290 de lei pentru că a circulat pe sectorul de drum DN24 KM 9 + 400 m, în localitatea gălăţeană Cosmeşti, fără a deţine rovinietă valabilă. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi (CNAIR) a depus la dosar inclusiv planşe fotografice cu momentul în care maşina trece pe porţiunea de drum amintită.

CNAIR a omis însă un detaliu esenţial, pe care reprezentanţii săi nu l-au sesizat la o analiză mai atentă a pozelor: autovehiculul în cauză era tractat.

De altfel, proprietarul a venit în instanţă cu o factură fiscală şi o chitanţă, care fac dovada că, pe 15.11.2021, data la care maşina a fost fotografiată de un dispozitiv instalat de CNAIR pe DN 24, vehiculul era tractat.

„Având în vedere înscrisurile prezentate, precum şi susţinerile intimatei în sensul că rovinieta nu se achită atunci când vehiculul este tractat pe platformă, instanţa va admite plângerea contravenţională formulată de către petentă şi va dispune anularea procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei din data de 09.02.2022, întocmit de către intimate”, a stabilit instanţa.

Vă nai recomandăm să citiţi şi:

Românca absolventă de Oxford care caută leacul împotriva cancerului de piele

Poliţiştii care au constatat o sinucidere n-au observat că la câţiva paşi era cadavrul unei femei omorâte de sinucigaş

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri