Controale în magazinele care au triplat preţul la ulei. Ministrul Economiei, la Galaţi: „Avem stocurile necesare”

0
0
sursa: News
sursa: News

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat, duminică, la Galaţi, că începând de luni se vor face controale în supermaketuri dar şi la distribuitorii online de ulei alimentar, care au dublat şi triplat preţurile în ultimele zile. „Avem stocurile necesare suficiente”, dă asigurări ministrul.

După isteria de la staţiile de carburanţi, a apărut isteria uleiului alimentar. Aflat la Galaţi, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a transmis că populaţia României nu are niciun motiv de panică deoarece există suficiente rezerve alimentare în ţara noastră. 

Pentru ca lucrurile să revină la normal, ministrul a anunţat că începând de luni, 14 martie, vor începe controalele în supermarketuri şi la distribuitorii care comercializează online ulei alimentar. 

 „Avem stocurile necesare suficiente şi atunci nu ar trebui să avem probleme privind aprovizionarea cu ulei. Încă de luni, vom verifica acei distribuitori care au crescut preţul uleiului de trei ori. Vreau să liniştim populaţia: nu există niciun motiv de îngrijorare că nu vom avea stocuri de ulei. Nu ar trebui să reacţionăm la aceste mesaje, la aceste dublări şi triplări de preţuri, care nu au nicio justificare. Vom face controale şi la supermarketuri, bineînţeles. 

Dacă vom face aceste controale, aştept ca această cerere să fie reglementată  corespunzător şi să nu trebuiască să ajungem în situaţia de a raţionaliza sau de a veni cu o măsură de masă. Uitaţi-vă ce se întâmplă la staţiile de benzină, nu a trebuit să raţioanalizăm.. În momentul în care am intervenit, lucrurile au început să reintre în normal ”, susţine ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a avut duminică, 13 martie, la Galaţi, o întâlnire cu refugiaţii din Ucraina şi studenţii ucraineni înscrişi la Universitatea Dunărea de Jos. În campusul universitar sunt cazaţi, gratuit, peste 500 de refugiaţi din Ucraina.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi au intrat 1.474 cetăţeni ucrainieni (522 prin PTF Galaţi rutier şi 952 prin PTF Oancea). Nici o persoană nu a solicitat azil.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Benzinăria care a profitat de naivitatea românilor panicaţi îşi cere scuze şi înapoiază diferenţa de bani

Florin Spătaru: Responsabilii de specula din benzinării vor răspunde pentru practici comerciale incorecte

Cozi imense la benzinăriile din Slatina. „Îţi vine să crezi că nu sunt sănătoşi oamenii ăştia” VIDEO

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite